Henderson se pozdravio sa Džerardom, stiže na "Johan Krojf arenu"

Dejvid Ornštajn iz "Atletika" piše da je Henderson u principu pristao da pređe u Ajaks i da su ostali da se riješe samo detalji oko papirologije

4343 pregleda 0 komentar(a)
Henderson, Foto: Ettifaq Club (Facebook)
Henderson, Foto: Ettifaq Club (Facebook)

Odiseja van Evrope trajala je oko pola godine - bivši trofejni kapiten Liverpula Džordan Henderson napustiće saudijski Al-Etifak i potpisati za velikana iz Holandije Ajaks.

Dejvid Ornštajn iz "Atletika" objavio je da engleski reprezentativac postigao dogovor sa klubom iz Saudijske Arabije i da je raskid ugovora u procesu finalizacije.

Isti izvor navodi i da je Henderson u principu pristao da pređe u Ajaks i da su ostali da se riješe samo detalji oko papirologije.

Henderson je 2011. iz Sanderlenda stigao u Liverpul, a nakon nekoliko prvih teških sezona postao je kapiten giganta iz Engleske.

Dolaskom Jirgena Klopa izrastao je u jednog od glavnih igrača "redsa" i ubrzo je podigao praktično sve trofeje koji postoje u fudbalu - Premijer lige, Lige šampiona, Svjetskog klupskog prvenstva, Superkupa Evrope...

Nakon rastanka sa Liverpulom krajem jula prošle godine pridružio se još jednom velikom kapitenu "redsa" Stivenu Džerardu koji sa klupe predvodi Al-Etifak.

Ipak, zove Evrope bio je jači, pa će Henderson navući dres još jednog velikana sa Starog kontinenta.

Bonus video: