Manćini se zamjerio Saudijcima: On je kukavica i lažov

"Zašto je govorio o tim igračima uoči utakmice s Omanom, kad je sastanak s njima imao prije mjesec i po?", kaže Jaser Al-Kahtani koji je u karijeri sakupio 112 utakmica i 42 gola u dresu Saudijske Arabije

4745 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Roberto Manćini je u septembru iznenađujuće napustio klupu reprezentacije Italije, nešto kasnije je postao selektor Saudijske Arabije - dobio je veliki novac da ode na Bliski istok u susret Azijskom kupu.

Veliki turnir je u toku, Arabija ga je otvorila pobjedom nad Omanom 2:1, ali se u toj zemlji sada više priča o tome što je Manćini pred Azijski kup iz nacionalnog tima izbacio trojicu reprezentativaca.

Prekobrojni su bili golman Navaf Al-Akidi, vezista Salman Al-Faraž i bek Sultan Al-Ganam, nakon što su navodno pravili problem jer im Italijan nije garantovao da će biti starteri na Azijskom kupu.

"Ja sam taj koji odlučuje", rekao je prije nekoliko dana Manćini.

Sada je na Manća udario penzionisani reprezentativac i nekadašnji napadač Jaser Al-Kahtani koji je u karijeri sakupio 112 utakmica i 42 gola za nacionalni tim.

"Nisam upoznao veću kukavicu od Manćinija. On nema poštovanja i ima kompleks. Kvalitetan vođa mora da brani one koje vodi, a on je izbacio igrače koji su služili saudijskom fudbalu. Zašto je govorio o tim igračima uoči utakmice s Omanom, kad je sastanak s njima imao prije mjesec i po?", kaže Al-Kahtani i dodaje:

"Manćini je lažov. Rekao je da je pitao igrače jesu li srećni što će da budu na klupi. Normalno je što su rekli da nisu. Igrač koji kaže drugačije nije ambiciozan i ne zaslužuje da bude dio reprezentacije. Optužio je fudbalere da im nedostaje nacionalni naboj. Niko to ne smije da radi", istakao je Al-Kahtani.

Bonus video: