Džordan Henderson mijenja istoriju "kopljanika"

Džordan Henderson prvi Englez u istoriji Ajaksa

3208 pregleda 0 komentar(a)
Hendersonu zbog poreza nije bilo povratka u Englesku, Foto: twitter/ajax
Hendersonu zbog poreza nije bilo povratka u Englesku, Foto: twitter/ajax

Epizoda sjajnog engleskog veziste u superbogatoj Saudi Prrofesional ligi je okončana - Džordan Henderson je zvanično prvi Englesz koji će nositi dres Ajaksa.

"Kopljanici" igraju sezonu za zaborav, odlasci najvećih zvijezda tokom ljeta soatvili su traga, a Hendersonu nisu bile privlačne ponude da se vrati u Englesku, jer bi morao da plati čak osam miliona funti poraza od zarade u Al Itifaku.

Ikona i bivši kapiten Liverpula je proveo 91 dan u Engleskoj od odlaska u Al Itifak (za dan duže od propisa da izbjegne porez zarađen na drugoj destinaciji), a to odmah povlači enorman porez u slučaju povratka. Platio bi državi skoro polovinu iznosa koju je inkasirao igrajući u Saudijskoj Arabiji. A To je 17 miliona funti.

"Tužan sam što tako brzo napuštami Al Itifak. Nije bila laka odluka, ali vjerujem da je najbolja za mene i moju porodicu. Želim iskoristiti ovu priliku da se zahvalim klubu i navijačima na podršci. Stvarno sam osjetio ljubav od prvog dana. Nastaviću vas gledati i nadati se vašem uspjehu. Puno sreće u budućnosti", zahvalio se Al Itifaku sjajni 33-godišnji vezista.

On je potpisao ugovor sa Ajaksom do 2026. godine i nosiće dres sa brojem šest.

Bonus video: