Split dočekao Ivana: Perišić se vratio u Hajduk

Hrvatski fudbaler stigao na pozajmicu iz Totenhema

5137 pregleda 1 komentar(a)
Foto: HNK Hajduk Split
Foto: HNK Hajduk Split

Momenat za veliki povratak možda nije bio idealan, ali navijači Hajduka su dobili ono što su priželjkivali godinama unazad.

Ivan Perišić se vratio u Split, igraće za matični klub do kraja sezone kao pozajmljen igrač Totenhema, mada se ne očekuje da pomogne Hajduku prije sredine aprila za kada je planiran povratak na teren poslije operacije prednjeg ukrštenog ligamenta koljena.

U Hajduku će Perišić pokušati i da se spremi za Evropsko prvenstvo koje je na ljeto u Njemačkoj, ali i da pomogne da se osvoji titula na koju se u Dalmaciji čeka od 2005. godine.

"HNK Hajduk na zadovoljstvo cjelokupne javnosti koja je željno iščekivala ovaj trenutak može da potvrdi da će Ivan Perišić nakon gotovo 17 i po godina ponovo obući Hajdukov bijeli dres s brojem četiri", objavio je Hajduk.

Perišiću ugovor sa Sparsima ističe na kraju sezone.

"Nakon sjajne i veoma uspješne inostrane karijere Ivan se vraća na Poljud. Perišić stiže na pozajmicu, a dogovoreno je da se saradnja nastavi i za narednu sezonu", dodao je splitski klub.

Perišić je bio u Hajduku od 2000. do 2006. godine, ali nikada nije zaigrao za prvi tim.

Već 2007. je pošao u francuski Sošo, potom je bio u Belgiji (Rozelar i Klub Briž), prije nego je pojačao Borusiju Dortmund.

Bio je i u Volfsburgu Interu, kao i Bajernu, s kojim je 2020. osvojio Ligu šampiona kao pozajmljen igrač "nerazura".

U ljeto 2022, nakon što mu je istekao ugovor sa Interom, prešao je u Totenhem.

Bonus video: