Henderson se izvinio LGBTQ+ zajednici

Nedavni prelazak novog veziste Ajaksa u Saudijsku Arabiju, koja je poznata po manjku tolerancije prema pripadnicima te zajednice, oštro je kritikovan

3540 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Engleski fudbaler Džordan Henderson na današnjoj konferenciji za medije u Amsterdamu izvinio se LGBTQ+ zajednici koja je kritkovala njegov odlazak iz Liverpula prije šest meseci.

"Ako se neko iz te zajednice osjeća iznevjereno ili povrijeđeno, izvinjavam se, kao i prije šest mjeseci. To mi nikada nije bila namjera", rekao je novinarima u Johan Кrojf areni dok je predstavljen kao novi vezista Ajaksa.

Henderson je pokazao podršku LGBTQ+ zajednici noseći pertle duginih boja na prijateljskoj utakmici na Vembliju zbog čega mu je cijeli stadion zviždao kada je izlazio iz igre.

Njegov prelazak u Saudijsku Arabiju, koja je poznata po manjku tolerancije prema pripadnicima te zajednice, oštro je kritikovan.

Sada će igrati u Amsterdamu, koji je poznat kao bastion tolerancije prema LGBTQ+ populaciji.

Na pitanje novinara da li smatra greškom prelazak u Saudijsku Arabiju rekao je da se sve može nazvati greškom, ali za njega je greška samo ako ništa nije naučio iz nje.

Henderson je nastupio 81 put za Englesku, a rekao je da se nada da će povratkom u evropski fudbal možda opet biti na spisku selektora Gereta Sautgejta. "Velika je stvar igrati za svoju zemlju, kao što svi znaju to mi je uvijek bio prioritet, gdje god da sam igrao" rekao je on. Ajaks se nalazi na petom mjestu u prvenstvu i ima zaostatak od čak 23 boda za prvoplasiranim PSV Ajndhovenom.

Bonus video: