Borusija nadomak zoni Lige šampiona, zastava Štutgarta izazvala sat smrzavanja u Bohumu

Borusija Dortmund slavila u Kelnu, Fulkrug nije dao Džejdonu Sanču da šutira penal

6504 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Sjajnim ulaskom u šampionat nakon zimske pauze, Borusija Dortmund već kuca na mjesta Lige šampiona u Bundesligi. Povratak Džejdona Sanča donio je dozu samouvjerenosti i "milioneri" su deklasirali Keln sa 4:0 u 18. kolu Bundeslige.

Bila je to jedina pobjeda gostiju u popodnevnim utakmicama - Frajburg je kući sa 3:2 dobio Hofenhajm, dok je Darmštat remizirao sa Ajntrahtom (2:2), a Hejdenhejm sa Volfsburgom (1:1).

U Bohumu je završetak utakmice koja je počela na 0 stepeni celzijusa, kasnio sat, zbog pauze u početku drugog poluvremena. Razlog bizaran! Navijači Štutgarta odbili su da uklone zastavu, tvrdeći da je tu bila i na startu utakmice pa nije smetala. Zastava je zaklanjala jedan od izlaza...

Tek skoro sat je trebalo da se uključe vatrogasci i službe obezbjeđenja da se ukloni zastava i počne drugo poluvrijeme.

Domaća ekipa je slavila na radost Dortmunda sa 1:0, jedini gol dao je Bero u 50. minutu, pa je Borusija sada samo bod iza trećeplasiranih "švaba".

Borusija je slavila na krilima Malena koji je pogađao u 12, i 61. minutu, a u 53. je nad Sančom sviran penal. Želio je i da ga uzvede ali je Niklas Filkrug uzeo loptu i pogodio za 2:0.

Budućnost Borusije sa klupe je postavila konačnih 4:0, pošto je19 godišnji Bajno-Gitens asistirao svom tri mjeseca mlađem saigraču Jusufi Mukoku.

Bonus video: