Jović i Okafor donijeli preokret Milanu u Udinama

"Rosoneri" u finišu slavili protiv Udinezea

5392 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Milan je nakon dva poraza pronašao način da savlada Udineze, i za to mu je bila potrebna dramatična završnica na "Friuliju".

Šampion Italije iz 2022. godine je pobijedio 3:2, iako je do 83. minuta gubio 2:1, a četvrti trijumf zaredom u Seriji A su mu donijeli rezervisti Luka Jović i Noa Okafor.

Srpski napadač je u 83. izjednačio na 2:2 poslije šuta Olivijea Žirua koji je pogodio prečku, a Austrijanac je deset minuta kasnije nakon kornera postavio konačan rezultat.

Meč u Udinama će se pamtiti po tome što je bio prekinut na pet minuta zbog rasističkih uvreda na račun golmana "rosonera" Majka Menjana.

Dogodilo se to u prvom poluvremenu, pošto je Milanu prednost donio Ruben Loftus-Čik, a prije nego je domaćin izjednačio majstorijom Lazara Samardžića.

U nastavku su "zebre" bolju igru krunisale preokret kada je grešku Tea Ernandesa i Tidžanija Rejndersa iskoristio Florijan Tovan, ali je finiš pripao Milanu...

Tim Stefana Piolija na trećem mjestu ima 45 bodova, četiri manje uz meč više od drugoplsiranog Juventusa koji u nedjelju veče gostuje Lećeu.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: