Murinjo ostaje vjeran Italiji, izazov mu da sa Napolijem eliminiše Barselonu u Ligi šampiona

Prema saznanima prestižnog londonskog Tajmsa, Žoze Murinjo će tokom naredne sedmice pregovarati sa vlasnikom Napolija, De Laurentisom

17961 pregleda 8 komentar(a)
Murinjo će gledati sa tribina neku od utakmica Serije A ovog vikenda, Foto: Reuters
Murinjo će gledati sa tribina neku od utakmica Serije A ovog vikenda, Foto: Reuters

Prestižni londonski Tajms gotovo nikada ne omane, a objavio je da Žoze Murinjo neće dugo čekati za novi posao i da čak neće odlaziti iz Italije!

Prema "The Timesu", Murinjo će tokom naredne sedmice razgovarati s predsjednikom Napolija Aurelijom de Laurentisom kako bi razgovarali o mogućem angažmanu portugalskog trenera.

Napominje se da bi Murinjo nakon ostavke u Romi želio ostati u Italiji i voditi klub iz Serije A, koji ima veće mogućnosti od Rome. Menadžer je planirao prisustvovati jednoj od utakmica Serije A ovog vikenda kako bi pokazao svoju želju da ostane u italijanskom fudbalu. Ostavka u Romi je naljutila Murinja i šokirala ga, jer je očekivao produžetak saradnje.

Iako se spekulisalo o mogućnostima da radi u Saudijskoj Arabiji, Murinjo ima drugačije palnove a posebno mu je privlačno da vodi ekipu Napolija u osmini finala Lige šampiona sa Barselonom.

Napoli se muči sa trenerima nakon odlaska Lućana Spalettija, pod čijim je vođstvom Napoli osvojio Seriju A, prvi put nakon 33 godine. Ekipu je od starta sezone vodio Rudi Garsija koji je u novembru dobio otkaz. Zamijenio ga je Valter Macari s kojim je Napoli dobio 4 od 11 utakmica u svim takmičenjima.

Napoli se trenutno nalazi na osmom mjestu na tabeli Serije A.

Bonus video: