Bajern bez ispaljenog metka pao pred naletima "zelenih"

Bavarci su na svojoj Alijanc areni nadigrani od Verdera u 18. kolu Bunsdeslige - 1:0.

7093 pregleda 2 komentar(a)
Bajern je desnom beku otvorio prostor za udarac ljevicom, Vajzer pokazao kakav top ima u njoj, Foto: REUTERS
Bajern je desnom beku otvorio prostor za udarac ljevicom, Vajzer pokazao kakav top ima u njoj, Foto: REUTERS

Bajern je kiksao kada se to najmanje očekivalo - Bavarce je na "Alijanc areni" nadigrao Verder u 18. kolu Bunsdeslige - 1:0, pa velikan, uz meč manje, zaostaje sedam bodova za liderom Bajerom.

I ne samo da su slavili, već su "zeleni" nadigrali tim Tomaas Tuhela, pa su prekinuli niz Bajernu od 65 utakmica u kojima su dali makar gol na svom terenu u najjačem njemačkom šampionatu.

Verder je nakon nekoliko opasnih napada i šansi došao do prednosti u 59. minutu. Desni bek Mičel Vajzer je krenuo u dribling, oslobodio se Kanađanina Alfonsa Dejvisa, a onda nebranjivo pogodio ljevom nogom mrežu Manuela Nojera.

Nojer je bio fantastičan, iako je bio savladan već u 25. minutu kada je Džastin Endžinma sjajno izbjegao ofsajd i dobio duel "oči u oči" sa jednim od najboljih golmana današnjice. No, nepropisan start je pokazao VAR u početku akcije "zelenih" i pogodak je poništen.

Imao je i Bajern šansi, uglavnom u finišu, ali je 28-godišnji Mičel Seterer pokazao je i on odličan čuvar mreže. Verder je prvu pobjedu u sezoni u gostima slavio protiv ekipe koja je 11 puta zaredom osvojila titulu.

"Umoran sam od priče da su igrači vrijedno trenirali i dobro se pripremili, jer svejedno niko u to neće da povjeruje. Zašto?! Pitajte igrače zašto se ništa nisu pitali na terenu. Nadigrani smo", rekao je Tuhel.

Verder je trijumfovao u momentu kada su svi mislili da su vremena straha Bavaraca od "zelenih" davna prošlost. Bajern je u prvom dijelu sezone na "Vezeru" slavio 4:0, a nije izgubio posljednjih 28 utakmica sa tim rivalom (24 pobjede i četiri remija).

No, Vajzer i drugovi su prekinuli post u Minhenu koji je trajao još od 2008. godine, kada je ekipom iz Bremena komandovao na terenu Brazilac Naldo, a Verder slavio 5:2. Verder je pobjedom došao do zbira od 20 bodova, devet više od zone ispadanja...

Bonus video: