Het-trik VAR i gol u 99. minutu za pobjedu Reala, fenjerašu ni bod na „Bernabeuu”

Almerija vodila 2:0, ali je preokrenuo i golom Danija Karvahala u 99. minutu slavio 3:2. Gostima poništen gol, domaćima dosuđen penal i priznat pogodak nakon pregleda snimka

14748 pregleda 79 reakcija 23 komentar(a)
Foto: Reuters/Isabel Infantes
Foto: Reuters/Isabel Infantes

Da VAR nije uveden i da se ispravno koristio, Real bi večeras možda doživio šokantan poraz od fenjeraša La Lige na „Santjago Bernabeuu”.

Ali, pomoć iz „gluve sobe” omogućila je najvećem klubu na svijetu da nadoknadi dva gola minusa i u 99. minutu pogotkom Danija Karvahala, na asistenciju Džuda Belingema, stigne do pobjede nad Almerijom (3:2).

Tim iz Andaluzije je poveo već u 38. sekundi golom Lardžija Ramazanija, čime je 22-godišnji Belgijanac postao prvi igrač nakon januara 2015. koji je pogodio na kultnom stadionu već u 1. minutu. Tada je to uradio Aric Elustondo za Real Sosijedad.

Gosti su povisili na 2:0 u 43. minutu, kada je Edgar Gonsales sjajno odapeo sa 20-ak metara, mada je i Kepa Arisabalaga loše reagovao.

„Kraljevski klub” je smanjio u 57. minutu, golom Džuda Belingema iz penala, koji je pokazan zbog igranja rukom nakon pregleda snimka, mada se čini da su prije toga faulove u napadu napravili i Antonio Ridiger i Hoselu.

Almeriji je poništen gol Serhija Aribasa za 3:1 u 61. minutu, jer je u začetku akcije Dion Lopi udario Belingema.

Treći put VAR se uključio u 67. minutu, kada je gol Vinisijusa Žuniora prvo poništen zbog igranja rukom, ali se na snimku vidjelo da je mrežu zatresao ramenom.

Real je do kraja napadao, a fenomenalni Englez umalo dao gol sezone iz makazica.

Neće mnogo tugovati zbog promašaja, jer je na kraju ipak donio prevagu i „sastavio” beka Reala sa golom...

Standings provided by Sofascore

Bonus video: