Može Liverpul i bez Salaha: Darvin i Žota u 2. poluvremenu nokautirali Bornmut

Premijer liga: Ubjedljiva pobjeda "redsa" (4:0), remi Šefild junajteda i Vest Hema (2:2)

8213 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Svi znaju koliko je Mohamed Salah važan igrač za Liverpul i koliko njegovi golovi znače "redsima", ali i bez egipatskog asa tim Jirgena Klopa nema problema da nastavi borbu za titulu u Premijer ligi.

Velikan sa "Enfilda" je savladao Bornmut na "Vitalitiju", pa je nastavio seriju bez poraza kada na terenu nije Salah koji je sada na Kupu afričkih nacija - u 11. meču je upisao osmi trijumf, ima i tri remija.

Liverpul je slavio 4:0, a nakon odličnog prvog poluvremena u kojem je bilo mnogo šansi na obje strane, u nastavku nije bilo dileme.

Darvin Nunjes je pogodio u 49. minutu na pas Dioga Žote, potom je Portugalac s dva gola - u 71. i 80, riješio pitanje pobjednika.

U sudijskoj nadoknadi se još jednom upisao urugvajski napadač, pa Liverpul čuva prvo mjesto - sa utakmicom više od Mančester sitija ima i pet bodova više.

Pobjednika nije bilo u duelu Šefild junajteda i Vest Hema na "Bramal lejnu" - 2:2.

Gosti su poveli preko Maksvela Kornea u 28. minutu, izjednačio je Ben Brereton-Dias u 44, a novu prednost "čekićarima" donio je Džejms Vord-Praus u 79. iz penala.

U sudijskoj nadoknadi su isključeni Rijan Bruster na jednoj i Vladimir Coufal na drugoj strani, a konačan rezultat je postavio Oli Mekburni u 103. sa bijele tačke.

To je najkasniji pogodak u istoriji Premijer lige.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: