Remi Budućnosti sa Arsenalom pred put u Tursku

Dan pred polazak u Tursku, Budućnost remizirala sa Arsenalom (1:1)

7622 pregleda 3 komentar(a)
Vjetar onemogućio tečnu igru oba rivaal na Starom aerodromu, Foto: FK Budućnost
Vjetar onemogućio tečnu igru oba rivaal na Starom aerodromu, Foto: FK Budućnost

Budućnost sjutra preko Istanbula putuje u Antaliju na drugu fazu priprema, a prije odlaska u Tursku odigrala je treći prijateljski meč - remi sa Arsenalom (1:1).

Nakon ubjedljivih pobjeda nad Adrijom i Jezerom, Budućnost je na Kampu na Starom aerodromu gubila, golom sa penala u 15. minutu David Korta, a u 73. minutu Lazar Savović je postavio konačanih 1:1.

Sparing meč je, uprkos nepovoljnom vremenu za igru, donio dobar fudbal i dosta izjednačeno prvo poluvrijeme, a razliku je napravio pogodak sa bijele tačke nakon klizećeg starta Petra Sekulovića.

Pored gola, Arsenal je imao još jednu šansu ali je lopta pogodila u stativu, dok su domaći igrači prijetili preko Balše Sekulića i Tonćija Mujana.

Na sajtu Budućnosti, tvrde da su oni ti koji su bili opasniji rival u drugom poluvremenu - Almeida je nakon razmjene kratkih pasova pogodio prečku, a Savović je glavom zakucao loptu za izjednačenje.

Ivan Bojović i Stefan Đukanović su imali zicere da preokrenu rezultat, ali su iz slične situacije gađali identično - sa mjesta lijevog krila šutirali su pored stative.

"Posljednja utakmica pred put u Antaliju je poslužila da se ekipa što bolje pripremi na fizičkom planu, a uz to da se i polako uigrava. Momci su podijelili minutažu, odradili ono što smo tražili od njih, dali maksimum, a sigurno im nije bilo lako jer je vrijeme bilo teško za igru. Prvo poluvrijeme je bilo dinamično, agresivno, imali smo posjed, ali nismo bili konkretni. Drugo poluvrijeme je donijelo isti pristup, ali smo bili konkretniji i stvorili tri, četiri zicera koja nismo realizovali. Najbitnije od svega je što se niko nije povrijedio i da zdravi i puni volje krećemo za Tursku u nove izazove“, rekao je Vladan Savić, prvi pomoćnik Mladena Milinkovića, koji je ponovo izveo dva kombinovana sastava.

Prvo poluvrijeme su igrali Pavličić, Ignjatović, Orahovac, Sekulović, Gašević, Mirković, Brnović, Adžić, Grbić, Mujan i Sekulić, dok su drugo poluvrijeme odigrali Đurović, Almeida, Tomašević, Adžić, Bojović, Savović, Vukčević, Vukotić, Camaj, Đukanović i Perišić.

Za Arsenal - Zogović, Mališić, Manojlović, Dakić, Tučević, Ćetković, Šahman, Kort, Nikač, Pulejo, Mugoša.

Igrali su još: Pejović, Mihail, Živaljević, Živković, Čavor, Golub, Milić, Mirković, Montenegro, Macanović, Kuč.

Bonus video: