Veče iz snova Artjoma Dovbika - za šest minuta i 34 sekunde upisao het-trik i stigao Belingema, Stuani stavio tačku

Kakav meč za Ukrajinca

16584 pregleda 34 reakcija 3 komentar(a)
Foto: www.gironafc.cat
Foto: www.gironafc.cat

Uzbuđenjima u La Ligi ove večeri nema kraja, a začinio ju je Artjom Dovbik.

Ukrajinski napadač je za svega šest minuta i 34 sekunde dao het-trik za preokret Đirone protiv Sevilje - 5:1

Gosti su u Kataloniji poveli golom Isaka Romera u 10. minutu, ali je odgovor 26-godišnjaka iz Čerkasija bio sjajan.

Dovbik je pogađao u 13, 15. i 19. minutu, pa se izjednačio sa Džudom Belingemom na listi najboljih strijelaca La Lige sa 14 golova. Ukrajinac je prvi, jer ima pet asistencija dvije više od Engleza.

To nije najbrži het-trik u španskom prvenstvu, jer je legendarnom Brazilcu Bebetu u dresu Deportivo La Korunje bilo potrebno četiri minuta i 43 sekunde za taj podvig protiv Albasetea u oktobru 1995. godine.

I nakon velikog i brzog preokreta, Đirona se nije zaustavila - pogodio je još jedan Ukrajinac, Viktor Cigankov u 56. minutu, ali pravi delirijum navijača uslijedio je nakon gola urugvajskog veterana i ikone kluba, Kristijana Stuanija.

On je u igru ušao umjesto Dovbika u 73, da bi u 89. minutu dao svoj sedmi gol sezone i to svaki kao rezerva. Nijedan glavom ili sa penala. Navijači su pokrenuli peticiju da mu se kada okonča karijeru postavi bista na stadionu u Đironi.

Ona je i dalje u trci za titulu, ali javnost u Španiji je doživljava kao najbolju ekipu, zbog primjedbi da sudije u La Ligi previše gledaju "kroz prste" Real Madridu.

Almerija je nakon današnjeg poraza podigla pravu hajku, pridružios e i treber Barse Ćavi, koji je bio decidan - "kako sustići Real sa takvim suđenjem"!

Пласман обезедио Sofascore

Bonus video: