Inter i Napoli za trofej u Rijadu, Inzagi nadomak rekorda

Superkup Italije: Trener "nerazura" ima šansu da peti put slavi u ovom takmičenju

2184 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Inter i Napoli su bili ubjedljivi u polufinalu Superkupa Italije, slavili su identičnim rezultatom (3:0) protiv Lacija odnosno Fiorentine, mada su u tih 90 minuta ostavili utisak koji se bitno razlikovao.

“Nerazuri” su u duelu sa Rimljanima pored tri gola (postigli su ih Markus Tiram, Hakan Čalhanoglu iz penala i Davide Fratezi) stvorili još makar pet-šest velikih šansi, dok je aktuelni prvak Italije imao problema sa “violom” koja je kod 1:0 promašila penal i nekoliko prilika prije nego je u finišu kažnjena. Na kraju su joj presudili Đovani Simeone i dvostruki strijelac Alesio Zerbin.

Vrijeme je za konačan obračun u saudijskom Rijadu (20 časova) u finalu takmičenja koje se prvi put igra u formatu završnog turnira, nakon što su tradicionalno o peharu odlučivali aktuelni šampion i osvajač Kupa Italije.

Inter juri osmi naslov u Superkupu, treći zaredom, dok Simone Inzagi ima šansu da postane najtrofejniji trener u ovom takmičenju. Inzagi želi peti pehar, nakon što je po dva puta bio najbolji sa Interom i Lacijom. Dijeli prvo mjesto na vječnoj listi sa velikanima - Fabijom Kapelom i Marćelom Lipijem.

"Svi volimo rekorde, ali ovaj trofej ima veću važnost za Inter nego za mene kao pojedinca. Samo je Milan tri puta zaredom osvajao ovo takmičenje, sada imamo šansu da i mi to uradimo", rekao je Inzagi.

“Nerazuri” su u prvih 20 kola Serije A osvojili 51 bod, dali su 49 i primili svega 10 bodova. Iako i Juventus pobjeđuje u kontinuitetu, mnogi vide Inter kao favorita za Skudeto.

"Trijumf protiv Napolija bi nam mnogo značio za nastavak šampionata. Pehar je bitan, ali je jednako važno i da odigramo dobro i u idealnom raspoloženju dočekamo naredne izazove u Seriji A", istakao je Inzagi.

Napoli je imao dan više za odmor u Rijadu.

"Očekujem veliku borbu i da moj tim bude motivisan. Mislim da smo bliži trofeju, samo je potrebno da budemo fokusirani kao što smo bili u polufinalu", kazao je Inzagi.

Koliko je Inter dominantan na Apeninima, toliko je Napoli nestabilan nakon sezone u kojoj je nadmoćno došao do Skudeta poslije 33 godine. “Azuri” su tek deveti na tabeli, jasno je da neće odbraniti titulu, a ispali su i iz Kupa (deklasirao ih je Frozinone u osmini finala - 0:4 u Napulju).

Jedino su “živi” u Ligi šampiona, pa bi pehar u Superkupu bio satisfakcija pred ključni period sezone...

"Ne plašimo se Intera, iako smo protiv Lacija mogli da vidimo o kakvom se timu radi. Inter igra sjajan fudbal, ima mnogo kvaliteta, ali ne moram valjda da podsjećam da je Napoli prvak Italije i da momci koje vodim zaslužuju poštovanje", kazao je trener “azura” Valter Macari.

Inter je početkom decembra u prvenstvenom derbiju u Napulju pobijedio 3:0. Tada su pogađali Čalhanoglu, Nikolo Barela i Tiram.

"U toj utakmici smo imali posjed lopte i bolje šanse, a izgubili smo 3:0, jer je fudbal takva igra koja vam nekada ne da ono što zaslužite", dodao je Macari.

U Interu je za večeras pod znakom pitanja nastup Alesandra Bastonija, dok Napoliju nedostaju Viktor Osimen i Andre-Fran Zambo Angisa koji su na Kupu afričkih nacija sa Nigerijom odnosno Kamerunom.

Bonus video: