La Liga - liga polemika

Real Madrid uz veliku pomoć sudija savladao Almeriju, iz Barselone to jedva dočekali da podignu tenziju. Ćavi Ernandes poručuje: Još ranije sam rekao da se u ovoj ligi događaju stvari koje nisu normalne

3203 pregleda 2 komentar(a)
Almerija je oštećena u Madridu, Foto: Beta/AP
Almerija je oštećena u Madridu, Foto: Beta/AP

Dovoljna je bila jedna utakmica sa sudijskim odlukama u korist Real Madrida da veći dio Španije počne da osporava regularnost sezone u La Ligi.

Duel “kraljevskog kluba” sa Almerijom, u kojem je od 0:2 došao do 3:2, ostao je u sjenci odluka glavnog sudije poništavanih iz VAR sobe i čije su posljedice, htio to da prizna Karlo Anćeloti ili ne, uticale da posljednji tim na tabeli ostane bez boda ili sva tri (i dalje je bez trijumfa, sa šest remija). A to nije zaslužio po svemu što je pokazao u nedjelju veče na “Santjago Bernabeuu”.

Iz Almerije su se ljutili poslije gola Reala za 1:2 kada je penal iskoristio Džud Belingem, jer su prije nego je Kaiki igrao rukom dva faula napravili Antonio Ridiger i Hoselu, onda im je opravdano poništen pogodak za 3:1 jer je u začetku akcije Englez dobio udarac u lice, a konačan udarac za goste je bio gol Vinisijusa Žuniora za 2:2.

Prvo je poništen zbog igranja rukom Brazilca, a arbitri iz VAR sobe su pozvali sudiju Fransiska Maesa koji je pogledao snimak i promijenio mišljenje - priznao je gol jer je navodno Brazilac loptu u mrežu poslao tako što ju je udario ramenom. Bila je to greška na štetu Almerije...

Konačan rezultat je u 99. minutu postavo Dani Karhaval iz akcije u kojoj je sve bilo čisto.

- Iz Almerije kažu da im nisu sudije dozvolile da pobijede? Razumijem ih, svako ima pravo na mišljenje. Vidio sam sporne situacije, sudija je dobio poziv iz VAR sobe i u sve tri situacije su odluke bile ispravne - rekao je Anćeloti.

Iz Almerije su nakon meča poručili da su pokradeni, a nekoliko sati kasnije se u kampanju uključila Barselona, najveći Realov rival, nakon što je pobijedila Betis (4:2).

- Vidio sam sve što se dogodilo u Madridu, i potpisujem riječi trenera Almerije Gaiske Garitana. Ako kažem ono mislim - kazniće me, ali mislim da je cijeli svijet mogao da primijeti te situacije. O njima pričam još od utakmice protiv Hetafea. Tada sam, ako se sjećate, javno rekao da se u ovoj ligi događaju stvari koje nisu normalne - rekao je trener Barselone Ćavi Ernandes.

Vjerovatno svaki neutralan navijač vjeruje da su Barsa i Real posljednji klubovi na svijetu koji bi trebalo da se žale na suđenje, ali kada su jedan protiv drugog - onda neko mora da bude nezadovoljan.

Madridski “As” se osvrnuo na izjavu Ćavija i napomenuo da je Barsa “kivna” zbog četiri situacije ove sezone koje su po mišljenju ljudi iz kluba uticale da aktuelni šampion sada ima sedam bodova manje od drugoplasiranog Reala. A osam minusa, uz meč manje, u odnosu na lidera Đironu.

U 1. kolu u remiju protiv Hetafea (0:0) uz pomoć VAR-a je poništen penal koji je dosuđen Barsi nakon faula nad Ronaldom Arauhom, u devetoj rundi nije priznat pogodak Žoaoa Feliksa zbog navodnog ofsajda za trijumf (završeno je 2:2), a prije dva mjeseca je Ćavi bio ljut i nakon meča sa Rajom u Valjekasu (1:1).

I tada je “blaugrana” oštećena za jedanaesterac, tvrdio je Ćavi, baš kao i u “el klasiku” protiv Reala odigraomn krajem oktobra u Kataloniji. “Merengesi” su u derbiju slavili nakon preokreta 2:1.

Bonus video: