Nova "devetka" Budućnosti: Želim duplu krunu, Milinkovića poznajem od djetinjstva

"Moja uloga je da što je više moguće pomognem ekipi, a vjerujem da mogu iskustvom da budem od koristi i mlađim, ali i starijim igračima i da ćemo zajedničkim snagama ostvariti sve naše želje"

8579 pregleda 68 reakcija 12 komentar(a)
Despotović sa sportskim direktorom "plavih" Andrijom Delibašićem, Foto: FK Budućnost
Despotović sa sportskim direktorom "plavih" Andrijom Delibašićem, Foto: FK Budućnost

Nosio je dres mnogih klubova, tresao je mreže u nekoliko država, posebno se istakao u Rusiji i Kazahstanu, a sada se s razlogom od njega očekuje da napravi razliku u crnogorskom fudbalu.

Đorđe Despotović, novo pojačanje i nova "devetka" Budućnosti, stigao je na pripreme crnogorskog prvaka u Antaliji.

"Očekujem da klub bude tamo gdje i jeste - i na kraju sezone na prvom mjestu", poručio je Despotović za klupski portal.

Odbrana titule je prioritet, ali Budućnosti se "smiješi" i druga dupla kruna u istoriji.

"Znam da je cilj titula, a želja svih nas je dupla kruna", dodao je Despotović.

Đorđe Despotović
foto: FK Budućnost

Šta navijači "plavih" mogu da očekuju od novog napadača, koji je kroz karijeru branio boje Crvene zvezde, Sopota, Spartaka iz Subotice, Lokerena, Žetisua, Kairata, Astane, Tobola, Orenburga, Rubina iz Kazanja i Arsenala iz Tule.

"Moja uloga je da što je više moguće pomognem ekipi, a vjerujem da mogu iskustvom da budem od koristi i mlađim, ali i starijim igračima i da ćemo zajedničkim snagama ostvariti sve naše želje", jasan je Despotović.

Despotović je rođen u Loznici, u istom gradu kao i njegov novi trener Mladen Milinković.

"Od moje sedme-osme godine se znamo, radili smo zajedno, sada ćemo opet... Zna me kao igrača, a ja njega odlično poznajem kao trenera, bio je u neku ruku prevaga da dođem u Budućnost. Vjerujem u odličnu saradnju i ostvarivanje zajedničkih ciljeva", dodao je Despotović, momak koji se nalazio i na spiskovima selektora Srbije Ljubiše Tumbakovića i Dragana Stojkovića.

Osim trenera Despotović poznaje i kapitena Budućnosti.

"Petra Grbića poznajem od ranije, sa ostalim momcima sam se upoznao sinoć, vidim da su kvalitetna grupa i vjerujem da će sve biti u najboljem mogućem redu", zaključio je Despotović.

Budućnost će se u Antaliji pripremati do 3. februara, a prvi test meč imaće u u četvrtak protiv mađarskog Debrecina - nakon toga očekuje je i provjere protiv Arke iz Gdinje (28. januar), Legije (29. januar), Slovackog (31. januar) i Mlade Boleslav (2. februar).

Bonus video: