Injaki i Niko srušili Barselonu: "Blaugrana" ostala bez još jednog trofeja

Četvrtfinale Kupa kralja: Atletik Bilbao - Barselona 4:2 poslije produžetaka

5704 pregleda 1 komentar(a)
Niko Vilijams proslavlja gol, Foto: Reuters
Niko Vilijams proslavlja gol, Foto: Reuters

Prije sedam dana učešće u Kupu kralja završio je Real Madrid, a večeras i Barselona - Atletik Bilbao je večeras u četvrtfinalu, nakon produžetaka, savladao "blaugranu" (4:2) i ostavio je bez još jednog trofeja u sezoni.

Barsa je nedavno u finalu španskog Superkupa izgubila od Reala, a večeras propustila priliku da ostane u igri za trofej u Kupu.

Jedna od najboljih utakmica ove sezone u Španiji odigrana je večeras na "San Mamesu" - Bilbao je poveo već u prvom minutu, kada je Guruzeta, poslije gužve u kaznenom prostoru, zatresao mrežu.

Do kraja prvog poluvremena uslijedio je preokret - prvo je u 26. minutu izjednačio Levandovski, a onda je, šest minuta kasnije, gol postigao Lamin Jamal.

Domaći su poravnali rezultat nakon četiri minuta igre u nastavku, a strijelac je bio Sanset.

Obje ekipe su mogle do trijumfa u regularnom dijelu, a na kraju je tragičar bio Jamal, koji je propustio dvije prilike, posljednju u finišu regularnog dijela kada je promašio prazan gol.

U produžecima je Bilbao došao do velike pobjede i plasmana u polufinale - prvo je u drugom minutu nadoknade prvog produžetka strijelac bio Injaki Vilijams, da bi u finišu drugog eliminaciju Barse potpisao Niko Vilijams.

Bonus video: