Bjelica kažnjen: Novinari zahtijevaju da bude smijenjen, Sane već zaboravio na incident

Hrvatski trener suspendovan tri utakmice jer je udario igrača Bajerna

5010 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Slike i snimci su obišli fudbalski svijet, hrvatski trener Nenad Bjelica je sinoć na "Alijanc areni" uradio nešto što nije smio sebi da dozvoli.

Dva puta je trener Union Berlina u samo nekoliko sekundi nasrnuo na napadača Bajerna Liroja Sanea, a zbog udaranja u lice čini se da je čak i dobro prošao, jer mu je Fudbalski savez Njemačke (DFB) izrekao kaznu od tri utakmice.

Moraće da plati i 25 hiljada eura.

Stručnjak koji ima crnogorske korijene je skrenuo pažnju na sebe i trpi žestoke kritike njemačke javnosti - novinari zahtijevaju od Union Berlina da Bjelici uruči otkaz, njegov igrač Robin Gosens je jasno rekao da ono što se desilo u Minhenu "trener sebi ne smije da dozvoli".

Bjelica se poslije meča u kojem je Bajern slavio 1:0 (gol Rafaela Gereira) izvinio svima sem čovjeku kojeg je gurnuo...

"Odgurnuo me je u mom prostoru i reagovao sam. Nedopustivo je ono što sam uradio i razumijem zašto sam dobio crveni karton. Bio sam ljut jer smo prije toga možda i oštećeni za penal", pravdao se Bjelica.

"Bild" navodi da je Bjelica i nakon isključenja divljao i da je imao verbalni sukob sa navijačima Bajerna.

"Dok je išao ka svom mjestu na zapadnoj tribini Bjelica se svađao s navijačima, pa su morali da intervenišu zaštitari. Kasnije je trener Union Berlina nastavio da gestikulira prema publici, a onda su ga u novinarskoj loži okružila tri zaštitara", tvrdi "Bild".

"Kiker" je situaciju Bjelice i Sanea okarakterisao kao "nasilnički čin", a u cijeloj priči je najmanje pažnje izazvala izjava Sanea koji kao da je želio da se sve što prije zaboravi.

"Situacija je odjednom postala divlja pored aut-linije, ali ne ljutim se. Htio sam da brzo izvedem aut kako bismo nastavili akciju, onda se dogodilo što se dogodilo. Zaboravio sam to, najvažnije je da smo pobijedili", rekao je Sane.

Bajernov trener Tomas Tuhel se nije ni potrudio da razumije kolegu.

"Teško je odbraniti ga nakon ovoga što je uradio. Bolje je da ništa ne govorim i ne dolivam ulje na vatru", kazao je Tuhel.

Bonus video: