Budućnost izgubila od Debrecina u Antaliji, 40-ak minuta je ličila na ozbiljnu ekipu, Milinković djelimično zadovoljan

Prvi test lidera crnogorskog prvenstva na pripremama u Turskoj, protiv ekipe koja je u poodmakloj fazi priprema, i to sa dva crnogorska internacionalca u timu

9807 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Ivan Bojović na meču protiv Debrecina, Foto: FK Budućnost
Ivan Bojović na meču protiv Debrecina, Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti poraženi su u Antaliji od Debrecina 2:0, u prvom test-meču na pripremama u Turskoj.

Poznati mađarski klub, za koji su nastupili i crnogorski internacionalci Stefan Lončar i Dušan Lagator (Meldin Drešković je bio pošteđen, jer je igrao dan ranije) zasluženo je slavio u posljednjoj provjeri pred nastavak šampionata.

Podgoričani su u znatno ranijoj fazi priprema, što se osjetilo u igri, a još više u rezultatu.

„Možda nije bio pravi momenat za ovako jaku provjeru, jer smo protiv sebe imali rivala koji za osam dana igra prvenstvenu utakmicu i već je 'ful' spreman. Mi smo nekih 60-ak minuta dosta dobro stajali, izuzev prvih deset i možda pred kraj kad se već osjetio umor kod naših igrača“, poručio je trener Budućnosti Mladen Milinković.

Debrecin je silovito počeo, i nakon dva ozbiljna udarca koja je odbranio golam Budućnosti Đorđije Pavličić, Mađari su poveli već u 10. minutu, golom defanzivca Ferencija.

Podgoričani, koji su počeli u sastavu Pavličić - Ignjatović, Orahovac, Tomašević, Gašević - Mirković, Brnović - Vukotić, Grbić, Bojović - Sekulić, stvorili su do kraja prvog poluvremena nekoliko dobrih šansi, do gola su mogli Vukotić i Grbić, kao i Sekulić i Bojović.

Grbić je imao šansu i početkom nastavka, a onda je Debrecin vratio kontrolu, prijetio, pa pogodio - još jedan defanzivac, Baranji zatresao je mrežu u 62. minutu.

Razlika u fizičkoj pripremljenosti tek tada je došla do izražaja, mogli su Mađari da daju još neki gol, iako je Milinković mijenjao - šansu u nastavku dobili su golman Domazetović, te Vladan i Vasilije Adžić, povratnik Raičković, sredinom poluvremena Mujan, a u finišu i Sekulović.

Mogla je i Budućnost do gola, šansu je imao Ignjatović.

„Nismo mnogo mijenjali, nismo željeli mlade igrače, odnosno momke iz omladinskog pogona da 'gurnemo' baš protiv tako dobre ekipe i da momci sagore. Već u drugoj utakmici oni će dobiti veću minutažu i više prostora“, dodao je Milinković.

Naredni test "plavi" će imati 28. januara protiv posljke Arke Gdinj.

„Bilo je dobrih stvari u prvom meču, žao mi je što nismo postigli gol, njihov golman je zaista imao tri - četiri odlične intervencije odlične, a bilo je i nekih polušansi. Naravno, imali su oni još par situacija. Nikad nije dobro kad se izgubi, ali možda je bolje odigrati jednu utakmicu protiv ovakvog protivnika i steći određeno iskustvo. Nama nedostaje jakih utakmica sa jakim tempom. Nadam se da ćemo četiri preostale utakmice iskoristi na najbolji način, jer naš fokus je da se što bolje spremimo za prvenstvo“, istakao je Milinković.

Bonus video: