Šok sa Enfilda: Klop na kraju sezone napušta Liverpul

"Mogu da razumijem da je za mnoge ljude ova odluka trenutni šok, posebno kada to čujete prvi put, ali mogu da objasnim ili barem da pokušam da objasnim. Jednostavno, radi se o tome da sam na izmaku sa energijom", rekao je Klop

14738 pregleda 21 reakcija 11 komentar(a)
Klop, Foto: Reuters
Klop, Foto: Reuters

Kada se činilo da će njemački stručnjak sa čuvenim kačketom na glavi još mnogo godina šetati pored klupe Liverpula stigla je neočekivana vijest sa Ostrva.

Jirgen Klop će na kraju sezone napustiti "redse" - osam i po godina nakon što je stigao na "Enfild".

"Mogu da razumijem da je za mnoge ljude ova odluka trenutni šok, posebno kada to čujete prvi put, ali mogu da objasnim ili barem da pokušam da objasnim. Jednostavno, radi se o tome da sam na izmaku sa energijom", rekao je Klop, a prenosi Rojters.

Njegova ljubav prema Liverpulu nije se dovodila u pitanje.

"Volim apsolutno sve u vezi sa ovim klubom, volim sve u vezi sa gradom, sve u vezi s našim navijačima, volim ekipu, volim osoblje. Volim sve. Ali to što sam dono ovu odluku pokazuje da sam uvjeren da je to ona koju jednostavno moram da donesem", dodao je Klop.

Vijest o odlasku stigla je u trenutku kada je njemački stručnjak rekonstruisao ekipu, koja ponovo igra šampionski i nalazi se na vrhu Premijer lige, ušla je u finale Liga kupa, nokaut fazu Lige Evrope, a u FA kupu je preskočila Arsenal.

"Već dugo znam da sam ovo morao da objavim u jednom trenutku, ali sada se osjećam dobro - znam da ne mogu da raditi ovaj posao opet, opet i opet", dodao je Klop.

Vijest je potvrdio i engleski velikan.

Klop je na "Enfild" stigao u jednom od najtežih trenutaka Liverpula, ali je brzo napravio fenomenalnu mašineriju za golove i pobjede. Engleskom velikanu je donio šestu zvjezdicu u Ligi šampiona, a učinio je i ono što prije njega tokom 30 godina nisu mogli mnogi - Liverpul je konačno pod njegovom dirigentskom palicom osvojio 19. titulu prvaka Engleske.

Nakon njegovog odlaska uslijediće nova era "redsa", ali je jasno da više nikad ništa neće biti isto kao sa čovjekom koji je učinio da Liverpul ima poseban šmek, da ponovo bude velikan...

Bonus video: