Klopu trebalo neuporedivo manje novca da bi osvajao trofeje od svih engleskih velikana

Jirgen Klop je od oktobra 2015. osvojio sve, za transfere trošio najmanje i bez promašaja u skupim pojačanjima

9906 pregleda 0 komentar(a)
Klopu za trofeje trebalo pola miliarde eura manje za pojačanja od najvećeg konkurenta, Pepa Gvardiole na klupi Sitija, Foto: Reuters
Klopu za trofeje trebalo pola miliarde eura manje za pojačanja od najvećeg konkurenta, Pepa Gvardiole na klupi Sitija, Foto: Reuters

Liverpul pod vođstvom Jirgena Klopa potrošio je manje na transfere od ostalih vrhunskih klubova Premijer lige.

Njemački stručnjak preuzeo je "redse" u oktobru 2015. godine. Prema proračunu "Daily Maila", klub je za to vrijeme potrošio 807 miliona funti. Ako uzmemo u obzir odlazne transfere, saldo je minus od 254 miliona funti.

Niko u velikoj šestorci nije potrošio tako malo za to vrijeme. Mančester siti je za pojačanja platio 1,28 milijardi funti (gubitak 692,3 miliona), Mančester junajted - 1,17 milijardi (- 888 miliona), Čelsi - 1,79 milijardi (- 835,7 miliona), Arsenal - 1,02 milijarde (- 696,2 miliona), Totenhem - 863,4 miliona (- 484 milijuna).

Klop se sedmicu pred najavu povlačenja na kraju sezone, a koju je klub krio još od novembra, pohvaio da nijedno skupo plaćeno njegovo pojačanje nije bilo promašaj za Liverpul.

"Mo Salah i Van Dajk su odmah debitovali golovima, Endi Robertson je u startu grijao klupu ali svi znate njegov učinak u osvajanju velikog broja trofeja, a Darvin Nunjes već pokazuje, i tek će koliko je klasan igrač", naglasio je Klop i dodao:

"Ostavljam voljenom klubu savršenu ekipu, mladu, poletnu i ukomponovanu"!

Tokom vođenja Liverpula Klop je osvojio sve - Premijer ligu, FA kup, Liga kup, FA Superkup, Ligu šampiona, Evropski Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Bonus video: