Bajern "preživio" penal i prišao na dva boda Bajeru, "švabama" derbi ekipa bez proljećnih bodova

Bajern je slavio u 19. kolu Bundeslige na gostovanju Augsburgu - 3:1, Bajer bez golova sa Menghengladbahom

7514 pregleda 0 komentar(a)
Prvi proljećni gol Kejna, Foto: Reuters
Prvi proljećni gol Kejna, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.01.2024. 20:33h

Bajern je slavio u 19. kolu Bundeslige na gostovanju Augsburgu (3:2) i aktuelni prvak je prišao na dva boda zaostatka od lidera Bajera, koji je današnji program u Bundesligi završio igrom bez golova sa Menhengladbahom na "Baj areni".

Augsburg ima za čim da žali, jer u 88. minutu Sven Mičel nije realizovao penal, kojim bi zagorčao završnicu Bavarcima, koji su vodili sa 3:1, sve dok Ermedin Demirović u nadoknadi nije pogodio sa penala.

Aleksandar Pavlović, 19-godišnji vezista je doveo Bavarce u vođstvo u 23. minutu a u nadoknadi poluvremena se upisao i Kanađanin Alfonso Dejvis.

Domaćin je smanjio pogotkom Ermedina Demirovića početkom nasatvka, da bi Hari Kejn u 58. minutu vratio dva gola prednosti. Do nadoknade i novog gola, ali sa penala internacionalca iz Bosne i Hercegovine, Demirovića.

I Bajer ima za čim da žali, Florijan Virc je saigračima režirao brojne prilike, ali je najbolji akter utakmice, golman Borusije Menhengladbah Moric Nikolas izlazio kao pobjednik.

Obje proljećne utakmice Bundeslige Bajer je dobio u nadoknadi i večeras je imao šansu u drugom minutu ali je Nigerijac Natyan Tela loše putirao.

U derbiju ekipa iz zone Lige šampina, ali bez boda u nastavku Bundeslige, prve proljećne je upisao Štutgart protiv Lajpciga - 5:2.

Het - trik je kompletirao napadač Deniz Undav, pa sada Lajpcig rizikuje gubitak četvrte pozicije od Dortmunda, koji sjutra kolo zatvara protiv Bohuma.

Undav je ove sezone kompletiaro treći het-trik.

Nakon Bajerna, Verder je ali na svom terenu dobio Frajburg sa 3:1, Hofenhajm je sa Hejdenhajmom remizirao (1:1), a identično je završena utakmica Volfsburga i Kelna.

Пласман обезедио Sofascore

Bonus video: