Budućnost nadigrala lidera poljske Druge lige u Turskoj

Talentovani mladići, povratnici Raičković i Ivanović uz pojačanje, Despotovića, igrali su važnu rolu u pobjedi nad Arkom

3701 pregleda 11 komentar(a)
Budućnost igra sve bolje u Turskoj, Foto: fk-buducnost.me
Budućnost igra sve bolje u Turskoj, Foto: fk-buducnost.me

U Turskoj je Budućnost odigrala drugu utakmicu, petu od početka priprema za fudbalsko proljeće, i pobjeda - Budućnost je savladala ekipu Arka Gdinje - 2:0.

Golove su postigli Ivan Bojović u 57. minutu i Tonći Mujan dva minuta kasnije.

"Plavi" su igrali u kombinovanom sastavu protiv lidera Druge lige Poljske i najozbiljnijeg kaandidata za ulazak u Ekstraklasu. Uz talentoavne mladiće na terenu su bili povratnici i pojačanja Miloš Raičković, Đorđe Despotović i Igor Ivanović, koji je odigrao tek drugu utakmicu nakon povratka u svoj klub, a ofanzivci su upisali svoje prve minute.

Budućnost je zasluženo slavila piše na klupskom sajtu, uz dva gola još nekoliko sjajnih prilika. Nakon nekoliko lijepih akcija nedostajao je i precizan i pravovremen pas za prave prilike. Sa druge strane, protivnik je sredinom drugog dijela pogodio prečku uz pomoć vjetra i nijednom više nije zaprijetio.

"Lijepo je kada se pobijedi, ali moramo da budemo iskreni da smo imali slabijeg protivnika nego u prvoj utakmici u Antaliji. Međutim, igrali smo sa dosta mladih igrača ali nam je meč pomogao da se što bolje i prije pripreme Raičković, Despotović i Ivanović, koji nisu imali minutažu kroz prijateljske utakmice u Crnoj Gori“, rekao je Mladen Milinković nakon utakmice.

Prosjek ekipe koja je počela utakmicu i igrala veći dio meča je bio 22 godine, "plavi" su i u takvom odnosu snaga bili bolji rival od Arke, a kada su kasnije se pojačali iskusnijim igračima, Poljaci se nisu ništa pitali...

Prvo poluvrijeme je bilo poprilično izjednačeno što se tiče igre u polju, ali je Budućnost bila konkretnija pred golom rivala - Perišić je u 22. minutu umalo pogodio sa centra, Camaj u 42. nije vidio Perišića usamljenog na drugoj stativi, da bi minut kasnije brzonogi ljevak uputio opasan udarac.

Talas napada u finišu prvog dijela zatvorili su Perišić i Đukanović - naš mladi centarfor se fintom oslobodio čuvara, umjesto povratne se odlučio na šut koji je izblokiran, ali koji je zamalo u gol pretvorio mladi vezista.

Drugo poluvrijeme je upotpunosti pripalo „plavima“, a prvi gol je stigao iz kornera - Raičković je centrirao, a Bojović efektno glavom pogodio. Naš tim nije stao, pa je Mujan povisio na 2:0 nakon presinga i kiksa defanzive Arke – lagano, lijevom nogom, je poslao loptu ispod golmana.

Arka je pogodila prečku u 62. minutu, a Perišić je u 78. šutirao glavom nakon centaršuta sa lijeve strane. Pored iskusnih Raičkovića, Despotovića i Ivanovića, šansu u drugom dijelu su dobili još 17-godišnji Bodin Tomašević, te 15-godišnji Matija Jovanović, koji je naš najmlađi član na pripremama pošto je mjesec dana stariji od vršnjaka iz „klase 2008“ Lazara Savovića, koji je igrao uvodnih 55 minuta.

„Moram da budem zadovoljan, jer je većina te djece igrala 90 minuta i ostavila je pozitivan utisak. Pored golova, napravili smo par lijepih akcija, dok je protivnik imao samo jednu šansu. Mislim da iz dana u dan izgledamo bolje, ali je još vidljiv umor. Međutim, sve je to normalno za pripreme, nadamo se samo da se niko neće povrijediti i da će sve teći svojim tokom“, poručio je Milinković.

Protiv Arke su igrali Filip Domazetović (46' Ljubomir Đurović), Danilo Vukanić, Petar Sekulović, Vladan Adžić, Ivan Bojović (70' Bodin Tomašević), Lazar Savović (55' Miloš Raičković), Stefan Vukčević (70' Matija Jovanović), Stefan Đukanović (55' Đorđe Despotović), Tonći Mujan (60' Igor Ivanović), Andrej Camaj i Vladimir Perišić.

Za plave nema odmora, već se nastavlja takmičarski ritam – naš tim sjutra u 14.30 sati po turskom vremenu (12:30 po našem) igra prijateljski meč sa ekipom Dinamo Češke Budejovice, koja je „uskočila“ u naš raspored pošto se utakmica sa Legijom otkazala, jer Poljaci imaju veliki broj povrijeđenih igrača i željeli su da igramo dva puta po 30 minuta, što naš stručni štab nije ni uzimao u razmatranje.

Bonus video: