Vikend u znaku sokola: Jovetiću dovoljna tri minuta, Savić ponovo komanduje, a Krstović trese mreže

Pet crnogorskih fudbalera koji su od specijalizovanog portala "Sofascore" dobili najbolje ocjene u prethodnom kolu

22599 pregleda 64 reakcija 4 komentar(a)
Jovetić postiže gol protiv Janine, Foto: Olympiacos FC (X)
Jovetić postiže gol protiv Janine, Foto: Olympiacos FC (X)

Dva kapitena Crne Gore Stevan Jovetić i Stefan Savić nakon teškog perioda ponovo su pokazali koliko mogu da budu važni za svoje klubove, a napadač "sokola" Nikola Krstović da nije "zaboravio" da trese mreže.

Fudbalski vikend za nama širom Evrope na svoj način obilježili su i crnogorski fudbaleri, a specijalizovani portal "Sofascore", koji po statističkim parametrima daje ocjene fudbalerima, odabrao je pet najboljih.

Najveću ocjenu dobio je Jovetić (7,6) - i to samo za tri minuta koliko je proveo na terenu. Njegov Olimpijakos sa 3:1 savladao je Janinu u 20. kolu grčkog šampionata, a naš as je u igru ušao u 90. minutu da bi u 93. lijepim udarcem potvrdio trijumf tima iz Pireja.

Učinak
foto: Sofascore

Jovetić nije igrao mnogo od kada je u atinsku luku stigao Karlos Karvahal, ali je novi gol crnogorskog kapitena (treći u sezoni, ima i dvije asistencije) potvrda da bi portugalski stručnjak mogao (i morao) mnogo ozbiljnije da računa na njega u nastavku.

Do skoro nezamislivo, ali od novembra ni Stefan Savić nije standardan u Atletiko Madridu. Krajem decembra pominjao se i njegov odlazak, ali kada god bi crnogorski štoper zaigrao "kolćonerosi" bi uglavnom pobjeđivali i ne bi primali golove.

Tako je bilo i u nedjelju veče kada je Savić 90 minuta komandovao odbranom Atletika u sigurnoj pobjedi nad Valensijom (2:0), a malo je nedostajalo i da se upiše strijelce - njegov udarac glavom sa desetak metara majstorski je odbranio Giorgi Mamardašvili.

Bio je to drugi meč zaredom u La ligi da je naš fudbaler odigrao svih 90 minuta i drugi put se mreža Jana Oblaka nije tresla.

Sofascore je Savićevu partiju ocijenio sa 7,2, a nešto bolju ocjenu (7,3) od njega dobio je lijevi bek "sokola" Risto Radunović.

Nekadašnji fudbaler Budućnosti nezamjenjiv je u velikanu iz Bukurešta, ekipi Steaue.

Klub koji danas nosi ime FCSB u jednom od derbija savladao je Univerzitateu iz Krajove (3:0), a naš bek se nije zaustavljao po lijevoj strani.

Rumunski Pro sport piše da je Radunović jedan od omiljenih igrača među navijačima, dok je nedavno "alfa i omega" ovog kluba Điđi Bekali otkrio da bi Steaua na kraju sezone mogla da ostane bez crnogorskog fudbalera, kojem ugovor ističe u decembru.

Istu ocjenu kao Savić dobio je Marko Vešović - njegov Karabag nezadrživo grabi ka novoj tituli, za vikend je bio bolji od Kapaza (2:1), a naš fudbaler po navici bio je odličan na desnoj strani.

Poslije fantastičnog predstavljanja Italiji i četiri postignuta pogotka tokom prvih sedam utakmica u Seriji A, Nikola Krstović je prošao i prvu krizu na Apeninima - ipak, juče je prekinuo sve.

On protiv Đenove najprije nije iskoristio penal, ali je potom snažnim udarcem na pravi način prekinuo post koji je trajao od 6. oktobra i tokom prethodnih 13 rundi.

Od portala Sofascore dobio je ocjenu sedam.

Bonus video: