Cijeli Irak plakao zbog preokreta Jordana

Jordan golovima u 95. i 97. minutu preokrenuo protiv Iraka (3:2) i izborio četvrtfinale Azijskog prvenstva

4591 pregleda 0 komentar(a)
Slavlje Jordanca Muse Tamarija i tuga Iračana nakon meča, Foto: Reuters/Ibraheem Al Omari
Slavlje Jordanca Muse Tamarija i tuga Iračana nakon meča, Foto: Reuters/Ibraheem Al Omari

Premijer Iraka Mohamed Šija al Sudani je juče naredio svim preduzećima u zemlji da završe radno vrijeme u 14 časova, kako bi mogli da gledaju utakmicu osmine finala Azijskog prvenstva sa Jordanom, koje je počelo u 14.30 po lokalnom vremenu.

I činilo se da se sprema fešta, jer je tim španskog stručnjaka Hesusa Kasas-Garsije preokrenuo na 2:1 golovima Sada Natika u 68. i Ajmana Huseina u 76. minutu.

Tada se dogodila kontroverzna situacija - Husein je otišao da slavi sa navijačima, vratio se, sjeo na teren i imitirao da jede travu, zbog čega mu je sudija iz Irana Alireza Fagani pokazao drugi žuti karton.

Uzalud su bili protesti Iračana, do kraja su morali da igraju sa fudbalerom manje, što je Jordan kaznio sa dva gola za pobjedu duboko u sudijskoj nadoknadi.

Skraćeni snimak pogledajte OVDJE.

Prvo je izjednačio Jazan al Arab u 95. minutu, da bi u 97. sa 20 metara veliko slavlje svojoj ekipi donio Nizar al Rašdan.

Jordan će u četvrtfinalu igrati sa Tadžikistanom, koji je na debiju na šampionatima stigao među osam najboljih pobjedom nad Ujedinjenim Arapskim Emiratima (2:1).

U četvrtfinale je ušao i Katar, koji je savladao Palestinu 2:1. Odaj Dabag je u 37. minutu donio prednost momcima sa teritorije koja je u centru pažnje zbog rata sa Izraelom, ali su preokret Katarcima donijeli Hasan al Hajdos u 6. minutu nadoknade 1. poluvremena i Akram Afif iz penala u 49. minutu.

Bonus video: