Barak Bahar traži milione od Crvene zvezde

Portal „Israelhayom” tvrdi da je godišnja plata smijenjenog trenera bila milion i po eura neto, ne računajući bonuse

4830 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Barak Bahar je predao tužbu FIFA protiv Crvene zvezde, potvrđeno je izraleskom portalu „One”.

Prema navodima iz Izraela, osim Bahara tužbe su podnijeli i njegovi pomoćnici u Crvenoj zvezdi Gaj Serfati, Gaj Vajzinger i Adam Dejvid.

„Bahar je podnio tužbu preko svog advokata Morana Meirija. Imao je ugovor sa Zvezdom na tri godine, što mu je omogućilo da direktno tuži klub FIFA”, navedeno je na portalu „One”.

Bahar i njegovi pomoćnici traže od Crvene zvezde milione eura za plate koje nisu isplaćene na vrijeme, kao i sve što im sljeduje za preostale zarade po ugovoru od tri godine.

Generalni direktor Zvezdan Terzić rekao je da će Crvena zvezda plaćati Bahar dok ne nađe drugi posao, ali kad je to pričao očekivao je da ne dođe do sudskog spora.

Ispostavilo se da nikakvog dogovora nije ni bilo i da je riječ o klasičnoj smeni, pa Barak pokušava da zaštiti svoja prava.

Početkom godine bilo je najava da će Bahar tužiti Zvezdu, a tada su sa stadiona „Rajko Mitić” izdali saopštenje i rekli da stavljaju tačku na tu priču, jer nema spora sa bivšim trenerom.

Izraelski sajt „Israelhayom” naglasio je da je menadžer Baraka Bahara prilikom skalapanja dogovora insistirao da nema klauzule o raskidu i da Crvena zvezda mora da plati sve dosadašnjem treneru.

Isti medij je istakao da je Baharova godišnja plata bila milion i po eura neto, ne računajući bonuse.

Bonus video: