Krstović, Žiru, Teo... Prvi put nakon 64 godine jedno kolo Serije A donijelo pet promašenih penala

Bijela tačka bila je noćna mora u sezoni 1960/61 za Serđa Ćervata (Juventus), Luiđija Bodija (Napoli), Đankarla Ćelu (Torino) i Klementea Gotija (Leko) koji je dva puta bio neprecizan

6508 pregleda 0 komentar(a)
Golman Đenove Martines "skida" penal Krstoviću, Foto: Lega Serie A (X)
Golman Đenove Martines "skida" penal Krstoviću, Foto: Lega Serie A (X)

Nikola Krstović je pogotkom protiv Đenove prekinuo golgeterski post koji je trajao od 6. oktobra, ali bio je i jedan od onih koji su tokom vikenda ponovili jedan negativan rekord Serije A.

Prije gola crnogorski napadač nije iskoristio penal i bio je jedan od petorice fudbalera koji tokom 22. runde nisu bili precizni sa bijele tačke.

Pet promašenih jedanaesteraca u jednom kolu Italija je posljednji put vidjela prije 64 godine.

Osim Krstovića ovog vikenda penale nisu realizovali još Fiorentinin Niko Gonsales (protiv Intera), Ondrej Duda iz Verone (Frozinone), kao ni tandem Milana Olivije Žiru i Teo Ernades (na meču sa Bolonjom).

Rekord je mogao da "poveća" Paulo Dibala sinoć u meču protiv Salernitane, ali je "maestro" Rome bio hladnokrvan i lagano je zatresao mrežu na "Arekiju".

Bijela tačka bila je noćna mora u sezoni 1960/61 za Serđa Ćervata (Juventus), Luiđija Bodija (Napoli), Đankarla Ćelu (Torino) i Klementea Gotija (Leko) koji je dva puta bio neprecizan.

Bonus video: