Kod Barahe nezamjenljiv, Lim ga ne želi: Atletiko koristi situaciju i dovodi Gabrijela Paulistu

Brazilac odigrao 19 utakmica za Valensiju ove sezone i ako još jednom kroči na teren aktiviraće se klauzula o automatskom produžetku saradnje za još godinu, vrijedna pet miliona eura, što ne želi gazda Peter Lim. Ostaje da se vidi kako će ovo uticati na status Stefana Savića

7555 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Atletiko Madrid je u ovom prelaznom roku ostao bez Čaglara Sojundžua, povrijedili su se Sesar Asplikueta i Hose Marija Himenes, pa je Dijego Simeone morao u potragu za novim štoperom.

Svi španski mediji javljaju da je ona gotova - novi igrač „kolćonerosa” postaće Brazilac iz Valensije, Gabrijel Paulista.

Igrač koji je na ljeto 2017. stigao na „Mestalju” iz Arsenala je standardan kod Rubena Barahe, ali vlasnik kluba Peter Lim želi da ga se oslobodi.

Razlog za to je što je Paulista odigrao 19 utakmica za Valensiju ove sezone i ako još jednom kroči na teren aktiviraće se klauzula o automatskom produžetku saradnje za još godinu, vrijedna pet miliona eura.

Trener Ruben Baraha je poručio da ga situacija sa ugovorima igrača ne zanima i da će igrati oni koji to zaslužuju, a Lim je odlučio da ga preduhitri.

Tu je u priču uskočio Atletiko, koji bi standardnog člana prve postave rivala iz La Lige mogao da dobije besplatno.

Paulista je navodno dogovorio sve detalje saradnje na godinu i po i čeka se samo da prođe medicinske preglede. To je samo formalnost, ali je zbog toga otpala već dogovorena pozajmica Mojzea Kena iz Juventusa.

Ostaje da se vidi da li će dolazak 33-godišnjeg štopera uticati na njegovog vršnjaka iz Mojkovca, Stefana Savića.

Najbolji crnogorski fudbaler je u posljednje vrijeme nezamjenljiv u startnoj postavi Atletika, ali su španski mediji pisali da klub sa „Metropolitana” ne želi da mu aktivira klauzulu o automatskom produžetku ugovora.

Navodno, za to je potrebno da odigra 20 utakmica u ovoj sezoni, a Savić je na terenu bio 17 puta. Ako odigra još tri, mogao bi da bude stanovnik Madrida punu deceniju...

Bonus video: