Novinari napali selektora Iraka, oduzete im akreditacije (VIDEO)

''Nikad mi se ovako nešto nije dogodilo, ali ne znam hoće li mi se dogoditi ponovo", u čudu je bio Španac Hesus Kasas

6906 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen Twitter
Foto: Printscreen Twitter

Nevjerovatne scene dogodile su se sinoć na Azijskom kupu nakon što je Irak eliminisan od Jordan rezultatom 3:2. Ispadanje je toliko razbjesnilo iračke novinare da su na konfreneciji za medije pokušali i fizički da se obračunaju sa selektorom, Špancem Hesusom Kasasom.

Tokom pres-konferencije nekoliko novinara je ustalo sa stolica i krenulo prema Kasasu kojeg su optužili da je davao intervjue za španske medije umjesto da se koncentriše na turnir.

''Niko od selektora koji su prošli dalje nije davao intervjue prije svojih utakmica. Kako je moguće da je tebi to palo na pamet? Kako je nije sramota'', vikao je jedan novinar, kojeg su redari izbacili iz pres-sale, zajedno s nekoliko njegovih kolega.

''Nikad mi se ovako nešto nije dogodilo, ali ne znam hoće li mi se dogoditi ponovo", u čudu je bio Hesus Kasas.

Irak je u susretu osmine finala vodio protiv Jordana sa 2:1 sve do sudijske nadoknade, a potom je u nadoknadi primio dva gola i na iznenađenje eliminisan sa turnira.

Azijska fudbalska federacija (AFC) odlučila je danas da povuče akreditacije "agresivnim" novinarima.

"AFC oštro osuđuje svaku vrstu nepoštovanja i agresivnog ponašanja i primenjuje politiku nulte tolerancije prema takvim radnjama," objavila je federacija u saopštenju za javnost.

Novinari na koje se odnosi odluka AFC-a više neće moći da prate takmičenje u Kataru, i biće im zabranjeni i budući turniri koje organizuje Azijska fudbalska federacija.

Kasas je selektor Iraka od novembra 2022. godine, a prije toga četiri godine je bio pomoćni trener u španskoj reprezentaciji Luisu Enrikeu i Robertu Morenu.

Bonus video: