Mlada Budućnost izgubila od Mlade Boleslav

Trener Mladen Milinković pružio šansu najmlađima - šest "bonus" fudbalera počelo meč, u kombinaciji sa najiskusnijim, a u nastavku zaigrali i neki od debitanata. Česi slavili 2:0

4326 pregleda 9 komentar(a)
Fudbaleri Budućnosti koji su počeli jučerašnji meč, Foto: FK Budućnost
Fudbaleri Budućnosti koji su počeli jučerašnji meč, Foto: FK Budućnost

Mlada Budućnost - Mlada Boleslav 0:2, mogao bi da bude "radni naslov" prijtateljskog duela u Antaliji.

Trener Podgoričana Mladen Milinković je, naime, od početka meča pružio šansu čak šestorici "bonus" fudbalera, ispod 21 godine, s tim što su ovi imali prilično ispod 21 - Bodin Tomašević, Andrej Camaj, Danilo Vukanić i Stefan Đukanović (svi po 17), uz Vladimira Perišića i golmana Filipa Domazetovića (po 19).

I ne samo to, u nastavku su šansu, prvi put na ovakvoh sceni, dobili 16-godišnji Lazar Savović i 15-godišnji Matija Jovanović! U drugom poluvremenu je ušao i 17-godišnji, ali odavno dokazani, i to do ranga Juventusa, Vasilije Adžić.

Igrali su, naravno, i iskusniji, poput najnovijeg pojačanja Đorđa Despotovića, povratnika Igora Ivanovića i Miloša Raičkovića, te Vladana Adžića, Adnana Orahovca.

Takav "miks" mladosti i iskustva donio je Budućnosti treći poraz na četvrtom meču u Turskoj, i to od sedmoplasiranog tima češke elitne divizije.

“Bez obzira što smo izgubili - koliko god to navijačima i ljudima koji će ovo da pročitaju djelovalo pomalo i glupo ili nestvarno - zadovoljan sam. Najviše iz razloga što smo imali pet izuzetno mladih igrača u startnih 11, a u drugom poluvremenu su dobili šansu i najmlađi na pripremama. I svi su ostavili dobar utisak”, kazao je trener Budućnosti Mladen Milinković za sajt kluba.

“Za budućnost je prava stvar što smo poveli mlade igrače na pripreme i mislim da će im iskustvo koje imaju u Antaliji mnogo značiti. Možda se plodovi neće vidjeti za šest mjeseci ili godinu dana, ali sam sasvim siguran da će poslije toga perioda klub imati koristi, ali i ti sami igrači”, dodao je trener "plavih".

Česi su slavili golovima Andreja Kadleca u 20. i Vasila Kuseja u 67. minutu.

Budućnost je imala dvije dobre šanse, jednu u prvom poluvremenu - Ivan Bojović je pogodio stativu, a drugu u nastavku, kada je Milan Vukotić bio "jedan na jedan" sa protivničkim golmanom.

“Normalno je da nas brine nas što nismo postigli gol. Do sada se nisam ni u prvenstvu, ni na pripremama žalio na sudije, ali evidentno da je jedan od dva sporna slučaja bio penal. Možda nismo imali ni sreće kada je Bojović pogodio stativu, ali jednostavno igramo protiv mnogo čvrstih, agresivnih i fizički dominantnih ekipa i možda je nama problem ta fizika. Tehnički i taktički smo rame uz rame sa njima, u nekim segmentima i bolji, ali to nam je neki putokaz da moramo ubuduće da mnogo više radimo na tome kako bismo mogli da pariramo takvim ekipama”, rekao je Milinković.

Budućnost je igrala u sastavu: Filip Domazetović, Danilo Vukanić, Bodin Tomašević (56’ Adnan Orahovac), Vladan Adžić, Andrej Camaj (78’ Matija Jovanović), Stefan Vukčević (52’ Lazar Savović), Miloš Raičković (62’ Vasilije Adžić), Vladimir Perišić (62’ Milan Vukotić), Stefan Đukanović (62’ Igor Ivanović), Ivan Bojović i Đorđe Despotović.

Bonus video: