Ektora Kupera penal serija koštala nove senzacije, u četvrtfinalu će igrati Japan i Iran

U osmini finala Azijskog fudbalskog prvenstva Japan dobio Bahrein (3:1), Sirija penalima izgubila od Iran

4998 pregleda 1 komentar(a)
Kuper je veterana - tragičara, uveo u igru u 87. minutu, Foto: REUTERS
Kuper je veterana - tragičara, uveo u igru u 87. minutu, Foto: REUTERS

Jedan podvig ostvario je čuveni argentinski trener Ektor Kuper na klupi Sirije u Azijskom fudbalskom prvenstvu u Kataru, ali u penal seriji večeras nije uspio do novog - u četvrtfinalu je Iran koji je pogodio svih pet penala - 1:1 (5:3).

Mučila je Sirija favorizovane Irance, uspjeli su da utakmicu uvedu u produžetke, u koje su krenuli sa igračem više jer je napadač Porta, Mehdi Taremi u samom finišu regularnog dijela dobio i drugi žuti karton.

Taremi je Iran sa penala u 34. minutu doveo ekipu u vođstvo, ali je junak pobjede nad Indijom (1:0) i prolaska u nokaut fazu, Omar Khribin izjednačio pola sata kasnije, takođe sa bijele tačke.

Ipak, Iran je izdržao a tragičar Kuperove ekipe je 36-godišnji Fahd Jusef, koji nije pogodio u drugoj seriji penala.

Sirija je prvi put u istoriji izborila plej-of Azijskog prvenstva, trijumfom nad Indijom. Svijet su obišle suze sreće i slavljenje Kupera, ali Iran je u Dohi bio nepremostiva prepreka.

Iranci će u četvrtfianlu igrati protiv favorizovanog Japana, i to bez prve zvijezde - Taremija. Japan je danas lako slavio protiv Bahreina - 3:1. Vezista Frajburga Ritsu Doan pogodio je u 31. minutu, Takafusa Kubo iz Sosijedada u 49, da bi Suzuki autogolom u 64. minutu dao nadu Bahreinu. Nestale su nakon pogotka fudbalera Fejnorda Ajase Uede u 72. minutu.

Bonus video: