Trent sada može u vezni red: Mladić iz Sjeverne Irske novi čudesni desni bek Liverpula

"Bredli Konor je nevjerovatno otkriće", rekao je Jan Rajt, legendarni napadač Arsenala. "Njegova odbrana dobra, a gol je bio tako impresivan zbog pribranosti i načina na koji je pronašao dalji ugao", dodao je Kris Saton, nekadašnji napadač "plavaca"

6563 pregleda 0 komentar(a)
Bredli nakon pogotka protiv Čelsija, Foto: Liverpool FC (Facebook)
Bredli nakon pogotka protiv Čelsija, Foto: Liverpool FC (Facebook)

Liverpul - Fulam, polufinale Liga kupa... Trent Aleksander Arnold je povrijeđen, momak koji je trebalo da igra umjesto njega Džo Gomez morao je da uskoči na suprotnu stranu terena kao zamjena za Endija Robertsona, pa je pozicija desnog beka pripala u tom trenutku malo poznatom mladiću iz Sjeverne Irske.

Dvadesetak dana kasnije i poslije samo pet mečeva koje je počeo u crvenom dresu taj 20-godišnji mladić dobio je pjesmu sa hrama fudbala kakav je "Enfild", a sada i svi znaju ko je Konor Bredli.

Fudbaler koji je još u svojoj devetoj godini trenirao u razvojnom centru Liverpula u Sjevernoj Irskoj, na naredna četiri meča nakon Fulama za velikana sa rijeke Mersi upisao je četiri asistencije i gol.

Međutim, ono što više od tog učinka oduševljeva sve na Ostrvu su zrelost, karakter, samouvjerenost i fudbalska inteligencija ovog momka.

"On je nevjerovatno otkriće", rekao je za Radio BBC Jan Rajt, legendarni napadač Arsenala.

Na svim utakmicama od 10. januara i Fulama, Bredli je bio sjajan, međutim njegova predstava sinoć u derbiju protiv Čelsija bila je za "desetku" - prvi gol u dresu Liverpula, plus asistencije za Dioga Žotu i Dominika Soboslaija.

"Možda ne treba prerano govoriti o njemu, ali momak je došao u prvi tim Liverpula i odmah je skrenuo pažnju. Na prvi pogled se vidi da je njegova odbrana dobra, a gol je bio tako impresivan zbog pribranosti i načina na koji je pronašao dalji ugao", objasnio je za BBC Kris Saton, nekadašnji napadač Čelsija.

"Izgleda veoma zrelo, mentalno i fizički, a kao i svi igrači Liverpula zna kako sa loptom", dodao je Saton.

Bredli je tako još jedno otkriće Jirgena Klopa na poziciji desnog beka, nakon što je Aleksander-Arnold u posljednjim godinama izrastao u jednog od najboljih fudbalera planete.

Zbog svojih nevjerovatnih pasova mnogi vjeruju da bi Trent još bolji bio u veznom redu gdje ne bi morao previše da misli o odbrani (njegova slaba strana), a uostalom selektor Engleske Geret Sautgejt ga već koristi kao vezistu, dok i kod Klopa sada sa pozicije desnog beka često ulazi u vezni red.

Čini se da je pojava Bredlija bio "dar sa neba" za Klopa, Liverpul i Aleksander-Arnolda koji će sada imati mnogo više slobode na sredini terena.

"Klop je prvi put Bredlija poslao na teren u meču FA kupa protiv Arsenala - pri rezutatu 0:0 na 15 minuta do kraja, kako bi Trenta poslao u vezni red. Liverpul je do kraja slavio sa 2:0", podsjetio je Independent.

Dominik Soboslai se našalio nakon meča sa Čelsijem.

"Trent bi sada morao da se zamisli za svoje mjesto na desnom beku".

A, šta nakon prvog pogotka kaže heroj ove priče.

"Da budem iskren ne sjećam se ničega - samo da sam trčao do korner zastavice i klizao na koljenima. Sve je zaista kao san, navijam za ovaj klub od svoje pete godine", istakao je Bredli.

Kada su u pitanju dosadašnji mečevi Sjeverni Irac je u Premijer ligi odigrao dva i upisao je tri asistecije i gol.

Engleski mediji njegov učinak su uporedili za kapitenom Mančester junajteda Brunom Fernandešom koji je u cijeloj sezoni namjestio isti broj golova, ali i sa skupo plaćenim vezistom Čelsija Ecom Fernandesom koji je na 27 utakmica upisao dvije asistencije.

"Čuo sam za njega odavno, jer mi je na lijevom uhu Pep Lijnders, a na desnom Vitor Matos (članovi stručnog štaba Liverpula)... Međutim, nisu trebali puno da me ubjeđuju - Konor je sve ovo zaslužio", rekao je Klop nakon meča sa Čelsijem.

Bonus video: