Đukanović ide u Seriju A? Žele ga Sasuolo i Verona, ali samo Lacio može da plati osam miliona koje traži Hamarbi

"Aftonbladet" dodaje i da je zbog pomenute situacije sportski direktor Hamarbija Mikael Hjelmberg prekinuo poslovno putovanje u Nigeriji kako bi se priključio ekipi i suočio sa mogućom prodajom Đukanovića do kraja dana

12994 pregleda 9 komentar(a)
Đukanović, Foto: hammarbyfotboll.se
Đukanović, Foto: hammarbyfotboll.se

Želim da igram u Evropi, suviše sam mlad i ne želim da idem u MLS, poručio je Viktor Đukanović prije nekoliko dana nakon što je u Stokholm stigla ponuda Šarlota.

Mladi crnogorski fudbaler i ofanzivac Hamarbija naglasio je tada i da bi najviše volio da jednog dana zaigra u Seriji A, a želja bi mogla da mu se ispuni već u toku dana - do kraja prelaznog roka.

Sasuolo i Verona ranije su pokazali interesovanje za Đukanovića, ali kako piše "Aftonbladet" ta dva kluba nisu spremna da plate obeštećenje koje traži Hamarbi (oko osam miliona eura) i da se u priču uključio "veći italijanski klub".

Kako švedski mediji prenosi pisanje italijanskih novinara radi se o Laciju.

Navodno bi "neboplavi" tim iz Rima sada završio transfer Đukanovića, ali bi ga zbog viška igrača van Evropske unije poslao na pozajmicu baš u Veronu do kraja sezone.

"Aftonbladet" dodaje i da je zbog pomenute situacije sportski direktor Hamarbija Mikael Hjelmberg prekinuo poslovno putovanje u Nigeriji kako bi se priključio ekipi i suočio sa mogućom prodajom Đukanovića.

Švedski mediji navode i da je mladi Nikšićanin juče i danas odbio da daje izjave vezane za prelazni rok.

Crnogorski reprezentativac koji je u januaru 2023. iz Budućnosti prešao u Hamarbi u debitantskoj sezoni u Alsvenskanu postigao je 11 golova na 25 utakmica - u startnih 11 kluba iz Stokholma našao se 15 puta.

Bonus video: