Budućnost izgubila od Slovackog na kraju priprema u Antaliji

Podgoričani poraženi 2:1 od četvrtoplasiranog tima najjače lige Češke. Sjutra se vraćaju kući, do početka drugog dijela prvenstva treniraće na svom kampu

4018 pregleda 10 komentar(a)
Petar Grbić u prodoru, Foto: FK Budućnost
Petar Grbić u prodoru, Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti izgubili su od ekipe Slovacko sa 2:1 u posljednjoj provjeri na pripremama u Antaliji.

"Plavi" će sjutra odraditi posljednji trening u Turskoj za ovu zimu, a u večernjim satima vratiće se u Podgoricu, gdje će trenirati do nastavka prvenstva, 17. februara...

Bilans u Antaliji - jedna pobjeda i četiri poraza na pet utakmica, s tim što današnji, utisak je trenera Mladena Milinkovića, spada u red "nezasluženih".

„Nažalost, izgubili smo i to nije dobro. Moram, međutim, da kažem nezasluženo, jer po igri u prvom, a pogotovo u drugom poluvremenu i posljednjih 15 minuta, minimalno što je trebalo da bude je - neriješeno“, rekao je Milinković za klupski sajt.

Slovacko je četvrtoplasirana ekipa najjače lige Češke i ovo je ekipi iz Uherskih Hradišta bio posljednji test pred nastavak prvenstva narednog vikenda.

Jedini gol za Budućnost postigao je Petar Grbić u 88. minutu, smanjivši na 2:1 pošto su Česi obezbijedili pobjedu pogocima Ondreja Mihalika u 69. i Mareka Havlika iz penala u 85. minutu.

„I ova utakmica je dokaz da, i kada odigraš dobro i napraviš najmanju grešku, možeš da budeš kažnjen. To je nešto što nas čeka i u prvenstvu, a pogotovo kada dođu evropske utakmice. Mogu da budem zadovoljan i sa igrom, i sa zalaganjem, ali ne sa rezultatom“, dodao je Milinković.

Budućnost je, po izvještaju na klupskom sajtu, imala dosta prilika, koje nisu iskoristili Milan Vukotić, Tonći Mujan, Igor Ivanović, Đorđe Despotović, strijelac Grbić...

Budućnost je u Antaliji imala protivnike iz, barem za naše prilike, jakih srednjeervopskih liga (tri iz Češke, Poljske i Mađarske) i po onome što je pružiča, utisak je Mladena Milinkovića, zaslužila je više od jedne pobjede i četiri poraza.

„Svaku utakmicu smo, izuzev Arke primali po dva gola i djeluje da to nije kako treba. Rezultatski sigurno nije, ali zalaganjem, voljom i ponašanjem igrača možemo da budemo zadovoljni. Nadam se da ćemo dvije nedjelje do početka prvenstva iskoristiti na najbolji mogući način, brzo se adaptirati na vremensku razliku i uslove i da ćemo u prvenstvu biti onakvi kakvi svi čekamo, kako bismo odranili prvo mjesto koje zauzimamo“, rekao je Milinković.

Protiv Slovackog su igrali Pavličić, Ignjatović, Orahovac, Adžić (85. Bojović), Gašević, Sekulović, Brnović, Vukotić (80. Raičković), Mujan (75. Despotović), Grbić, Sekulić (65. Ivanović).

Bonus video: