Totalni fudbal na sjeveru Engleske: Osam golova u remiju Njukasla i Lutona

"Svrake" vodile 2:1, pa gubile 4:2, na kraju stigle do boda - 4:4, Brajton lako savladao Kristal Palas (4:1)

4225 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Preko 100 minuta spektakularnog fudbala, preokreti, dvocifren broj šansi i osam golova - navijači Njukasla i Lutona su vidjeli sve što su poželjeli, sem pobjede svoje ekipe hladnog poslijepodneva na sjeveru Engleske.

Na "Sent Džejms parku" je bilo 4:4 i kao da je moralo tako da se završi, jer teško da je jedan od ova dva tima zaslužio da izgubi u 23. kolu Premijer lige.

"Svrake" su dva puta vodile, pogađao je Šon Longstaf, ali je Luton u prvom poluvremenu pokazao da je došao u Njukasl da se nadigrava i juri trijumf.

Tako su mu Gabrijel Ošo i Ros Barkli donijeli 1:1, pa 2:2, i sve to je bilo najava fenomenalnog fudbala koji je viđen u drugom dijelu.

Luton je dominirao u prvih dvadesetak minuta nastavka - preokrenuo je pogotkom Karltona Morisa iz penala, a u 62. mu je Ilajdža Adebajo donio prednost od 4:2. Tempo utakmice je, ipak, bio takav da je i na 2:4 bilo jasno da nije gotovo.

Njukasl je na krilima navijača brzo smanjio - Kjeran Tripije je zatresao mrežu nakon majstorskog centaršuta desnom spoljnjom Bruna Gimaraeša, da bi u 73. stigao do 4:4 kada je strijelac bio rezervista Harvi Barns.

Ni tada ritam nije opao, Njukasl je imao veliku šansu za 5:4 kada je izblokiran Barns, prijetio je i Luton, ali do kraja se rezultat nije promijenio...

Barnli je osvojio bod protiv Fulama (2:2, dva gola Davida Datro Fofane), iako je poslije 20 minuta gubio 2:0, dok je Brajton bio ubjedljiv u duelu sa Kristal Palasom - 4:1.

"Galebovi" su tako na pravi način reagovali na poraz od Lutona prije nekoliko dana (4:0), a mrežu londonske ekipe su tresli Luis Dank, Džek Hinšelvud, Fakundo Buonanote i Žoao Pedro.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: