Hejlundova rođendanska žurka protiv „čekićara”, Čelsi na koljenima

Danac na svoj 21. rođendan postao najmlađi igrač Mančester junajteda koji je na četiri uzastopna meča tresao mreže u Premijer ligi. Blistao i Alehandro Garnaćo sa dva gola, a Mateus Kunja het-trikom donio veliku pobjedu Vulverhemptonu na „Stamford bridžu” (4:2)

5619 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Rasmus Hejlund nije mogao da podari sebi bolji poklon - danski napadač je na svoj 21. rođendan sjajnim pogotkom načeo mrežu Vest Hema, trasirao put ka pobjedi (3:0) i postao najmlađi igrač Mančester junajteda koji je zatresao mrežu na četiri uzastopna meča u Premijer ligi.

Danac je u 23. minutu sjajno izbacio iz igre Najefa Agerda i sa ivice šesnaesterca zatresao mrežu Alfonsa Areole.

„Čekićari” su i prije i poslije tog gola napadali, Andre Onana je imao nekoliko sjajnih odbrana, a sudbinu izabranika Dejvida Mojesa, koji nikada nije pobijedio kao gost na „Old trafordu”, zapečatio je Alehandro Garnaćo.

Mladi Argentinac je u 49. minutu šutirao ka golu, a lopta zakačila tragičara meča Agerda i prevarila Areolu.

Taj gol je stigao kao kazna za promašaj Emersona, koji je minut ranije oteo loptu „izgubljenom” Hariju Megvajeru, ali je onda očajno šutirao, iako je mogao da doda loptu nekom od saigrača.

Garnaćo je u 84. minutu postavio konačnih 3:0.

Mojes je ispisao istoriju koja mu ne prija, jer je 239. porazom postao rekorder Premijer lige.

Junajted je ovim trijumfom preuzeo 6. mjesto Vest Hemu i ostao u igri za plasman u Ligu šampiona. Naime, ima šest bodova manje od Totenhema, osam od Aston Vile, Arsenala i Mančester sitija, s tim da gradski rival ima dvije utakmice manje, a „tobdžije” jednu.

Čelsi, s druge strane, tone sve dublje. Nakon tri minimalne pobjede nad ekipama iz donjeg dijela tabele (Kristal Palas, Luton, Fulam), „plavci” su na dva meča primili osam golova.

I dok se poraz od lidera Liverpula (4:1) nekako i oprostio, pitanje je kakva će biti reakcija Toda Bolija nakon današnjih 2:4 protiv Volvsa na „Stamford bridžu”.

Domaći su poveli golom Kola Palmera u 19. minutu, ali je zablistao Mateus Kunja, koji je upisao het-trik, jer je pogađao u 22, 63. i 82. minutu iz penala koji je sam i izborio.

„Upisao” se i Aleks Disasi, koji je u 43. minutu skrenuo loptu u mrežu nemoćnog Đorđa Petrovića nakon šuta Rajana Ait-Nurija.

Konačnih 2:4 postavio je Tijago Silva u 86. minutu.

Ovo je prva pobjeda Vulverhemptona na gostovanju Čelsiju, a dao je jednak broj golova kao na devet posljednjih mečeva na „Stamford bridžu”.

Navijači „vukova” su se šalili na račun Maurisija Poketina i pjevali mu da će ujutro biti smijenjen. Nije nemoguće da se to dogodi...

Duel Bornmuta i Notingem foresta završen je remijem - 1:1. Džastin Klajvert je u 5. minutu donio prednost domaćima, u 45. je izjednačio Kalum Hadson-Odoi.

Od 17.30 časova igra se veliki derbi Arsenal - Liverpul, dok Mančester siti sjutra gostuje Brentfordu.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: