Arsenal dobio derbi i vratio se u igru za titulu, tragičari Alison i Van Dajk

Arsenal slavio 3:1 u derbiju 23. kola Premijer lige, Gabrijel Martineli iskoristio veliku grešku golmana i štopera Liverpula

6496 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Najiskusniji igrači Liverpula doveli su borbu za titulu u Premijer ligi do usijanja, jer su u šampionsku trku vratili Arsenal.

„Tobdžije” su u derbiju 23. kola savladale „redse” 3:1, a presudio je veliki kiks kapitena i sjajnog golmana, koji je kaznio Gabrijel Martineli za 2:1 u 67. minutu.

Naime, holandski štoper je pokušao da zagradi Martinelija i pusti da lopta dođe do čuvara mreže, ali ga je mladi Brazilac malo gurnuo, što je dovelo do zabune ko će da „raščisti” loptu.

To nisu uradili ni Van Dajk ni Alison, pa je Martineli lako zatresao praznu mrežu.

Liverpul je u finišu ostao bez Ibrahime Konatea zbog drugog žutog kartona, a Lenadro Trosar u 92. minutu zapečatio očajnu Alisonovu noć i kroz noge ga savladao za konačnih 3:1.

I tu je Van Dajk imao ulogu, jer je blago skrenuo loptu...

Arsenal je bolje počeo meč, Bukajo Saka je imao veliku šansu, ali je glavom promašio zicer.

Iskupio se brzo - nakon odlične akcije cijelog tima i sjajne asistencije Martina Edegorda, Kai Haverc je izašao sam ispred Alisona, loše šutirao, ali je Saka bio na pravom mjestu i lako ubacio loptu u mrežu.

Liverpul je izjednačio u sudijskoj nadoknadi 1. poluvremena, kada je Luis Dijas iskoristio neodlučnost Vilijama Salibe i Davida Raje, dohvatio loptu i natjerao Gabrijela Magaljaeša da postigne autogol.

Ovo je tek drugi poraz Liverpula u Premijer ligi, a prvi nakon 30. septembra, kada su ga sudije „ojadile” protiv Totenhema.

Zbog toga sada ima dva boda više od današnjeg rivala, a pet od aktuelnog šampiona Mančester sitija, koji ima dva meča manje...

Standings provided by Sofascore

Bonus video: