Atletiko u 93. minutu do boda na „Bernabeuu”, Saviću bilo suđeno da bude heroj

Braim Dijas u 20. minutu donio prednost Reallu, Stefan Savić u 23. minutu šutirao tik pored stative, u 48. zatresao mrežu, ali mu je gol poništen zbog ofsajda Saula Njigesa. Ali, sačuvao je najbolje za kraj - u 93. minutu sjajno centrirao, Memfis Depaj spustio loptu, a Markos Ljorente pogodio za remi

13546 pregleda 3 komentar(a)
Braim Dijas daje gol u 20. minutu, Foto: Reuters/Juan Medina
Braim Dijas daje gol u 20. minutu, Foto: Reuters/Juan Medina

Atletiko Madrid je sačuvao La Ligu - golom Markosa Ljorentea u 93. minutu „kolćonerosi” su uzeli bod na gostovanju Real Madridu (1:1) i spriječili „kraljevski klub” da stekne možda i nedostižnu prednost.

Protiv jedine ekipe od koje su ove sezone gubili, i to dva puta, izabranici Karla Anćelotija su bili na pragu pobjede, jer su vodili od 20. minuta, pa su mogli da steknu četiri boda prednosti nad Đironom, koju dočekuju u sljedećem kolu, 10 nad braniocem titule Barselonom, a čak 13 nad Atletikom. Ovako imaju dva, osam, odnosno 10.

Vinisijus Žunior je bio najavljen za startnu postavu, ali je Anćeloti zbog bola u vratnom pršljenju morao da ga zamijeni i u posljednji čas dao šansu Braimu Dijasu, iako je prvobitno htio da ubaci Hoselua.

Ispostavilo se da je sudbina bila naklonjena Realu - omaleni ofanzivac se u 20. minutu sjajno snašao u „karambolu” u šesnaestercu gostiju i savladao nemoćnog Jana Oblaka.

Atletiko je mogao da izjednači već u 23. minutu - prvo je Andrij Lunjin sjajno odbranio šut Aksela Vicela, a potom je Stefan Savić nakon kornera gađao tik pored stative.

Ista akcija je bila i u 48. minutu, kada je crnogorski reprezentativac zatresao mrežu, ali je pogodak opravdano poništen jer je Saul Njiges stajao ispred Lunjina i bio u ofsajdu.

Zanimljivo, ovo je bilo prvi put u gradskim derbijima da je VAR bio na strani Reala, jer su tri prethodne odluke išle naruku Atletiku.

Dijas je u 70. minutu umalo riješio sve dileme - probacio je loptu kroz noge Mariju Ermosu, potom izbacio iz igre i Vicela, ali je šutirao pored stative.

To mu je bio posljednji dodir sa loptom, jer ga je zamijenio Hoselu.

Odličnu priliku je imao Antoan Grizman, ali mu je Lunjin odlično odbranio, a Saviću je ipak bilo suđeno da bude jedan od heroja - sjajnu partiju je krunisao u sudijskoj nadoknadi, kada je povukao loptu, odlično centrirao, Memfis Depaj spustio loptu Ljorenteu, a on od prečke zatresao mrežu.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: