Ćolo i dalje vjeruje Saviću, crnogorski štoper protiv Reala kao u najboljim danima

Manji broj utakmica ne znači da crnogorski štoper više nije jedan od lidera Atletiko Madrida

7763 pregleda 3 komentar(a)
Savić u duelu sa Belingemom tokom "Madrilenja", Foto: Reuters
Savić u duelu sa Belingemom tokom "Madrilenja", Foto: Reuters

Možda ove sezone manje igra, ali kada je na terenu Stefan Savić je i sa 33 godine lider Atletiko Madrida - pokazao je to još jednom sinoć na terenu najvećeg rivala i najvećeg kluba planete Real Madrida.

Tokom novembra desilo se nešto što je ranije bilo nezamislivo - Dijego Simeone je sve češće crnogorskog reprezentativca slao na klupu za rezervne igrače. Krenule su priče da je to i kraj ljubavi Savića i "kolćonerosa", a kako mu ističe ugovor u junu i da će napustiti Madrid u januaru.

Od svega toga, međutim, nije bilo ništa - Ćolo je očigledno odlučio da smanji minutažu našem asu, ali da i dalje ozbiljno računa na momka koji je godinama unazad postao jedan od simbola Atletika.

Da nije tako, vjerovatno ga ne bi poslao na teren protiv Reala - 1:1.

"Od starta je bio fokusiran i siguran, posebno u vazdušnim duelima. Bio je blizu pogotka u prvom poluvremenu, a pogodio je na početku drugog kada je gol poništen zbog ofsajda Saula. U svakom slučaju pružio je dobru partiju", napisala je "Marka" nakon "Madrilenja" u kojem je Atletiko stigao do boda u 93. minutu i Savića ocijenila sedmicom, jednom od većih ocjena u oba tima.

A, akcija kod pogotka koji je šokirao Real krenula je upravo od Savića, koji je sa sredine terena dugom loptom pronašao Memfisa Depaja, nakon čega je Holanđanin glavom nemjestio gol Markosu Ljorenteu.

"Njegovo ubacivanje dovelo je do pogotka za 1:1. Rodrigo ga je često napadao, ali je Savić bio čvrst u duelima. Nije previše komplikovao", ocjena je drugog poznatog madridskog lista "Asa".

Španski novinar blizak Atletiku Paskval Ruis Arnal smatra da je argentinski stručnjak ponovo izvukao najbolje od Crnogorca.

"Iako ranije tokom sezone nije pokazivao najbolju verziju sebe, Savić i dalje ima puno povjerenje Simeonea - tačnije argentinski trener je uradio sve da crnogorski fudbaler vrati onaj nivo igre koji je godinama unazad mnogo donio Atletiku. Savić je protiv Reala ponovo bio onaj štoper kakvog smo navikli da gledamo", napisao je Arnal.

Bonus video: