"Goal.com": Dolaze Kutinjo i Dembele, biće još pojačanja

0 komentar(a)
Filipe Kutinjo, Foto: Reuters
Filipe Kutinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.08.2017. 17:11h

Nejmar je otišao u Pari Sen Žermen, Barselona je dobila 222 miliona eura i ostala bez jednog od najboljih igrača.

Specijalizovani fudbalski sajt "Goal.com" napravio je analizu koliko Barsi znači novac od prodaje Brazilca i kako bi trebalo da ga potroši ako želi da ostane konkurentna u Primeri i Ligi šampiona.

Kutinjo i Dembele su najveže želje

Barsa je na korak od Filipea Kutinja, čiji bi transfer iz Liverpula na kraju mogao da iznosi i do 116 miliona eura. Ako "karioka" stigne u Kataloniju za taj novac napraviće drugi najveći transfer u istoriji fudbala.

Engleski i španski mediji ističu da su se dva kluba dogovorila i da bi Kutinjo već u petak mogao da bude promovisan u pojačanje "blaugrane".

Kutinjo je, dakle, blizu, a velike šanse da pojača Barsu ima i Usman Dembele, uzdanica Borusije iz Dortmunda.

"Milioneri" nemaju posebnu želju da prodaju Francuza, ali nisu u situaciji ni da odbiju ponudu koju je spremio Ernesto Valverde - pominje se da bi Dembele mogao da pojača Barsu za čak 100 miliona eura.

Borusija, na kraju krajeva, vjeruje da bi u ovom trenutku mnogo lakše nadomjestila odlazak Dembelea nego Pjer-Emerika Obamejanga. Ni ponuda od 100 miliona za 20-godišnjeg fudbalera ne stiže svaki dan u klub...

Dembele je ljetos stigao u Dortmund iz Rena za 15 miliona eura i imao je učinak od 10 golova i čak 21 asistenciju.

Štoper i vezista se traže u Primeri?

Ako dođu Kutinjo i Dembele, Barsa bi time gotovo sigurno završila listu top pojačanja, iako su mete, doduše manje realne, Juventusov Paulo Dibala i tinejdžer Monaka Kilijan Mbape.

Valverde bi tako do kraja avgusta imao obavezu da osvježi tim i pojača konkurenciju u odbrani i veznom redu.

Prva meta u defanzivi je štoper Sosijedada Injigo Martines čija je otkupna klauzula 32 miliona, s tim što čini sve da spusti cijenu...

"Pričali smo sa Barsom, ali još nemamo zvaničnu ponudu za Injiga. Mi ne želimo da ga prodamo, ali postoji opcija u ugovoru koja je jasna i tu ne možemo mnogo da uradimo", istakao je direktor Sosijedada Loren Huaros.

Valverde, navodno, hoće i vezistu Roberta Sorijana iz Viljareala.

Bonus video: