Venger se oprostio nakon 1.235 utakmica: Tužan sam

"Naravno da sam vrlo emotivan posle 1.235 utakmica u jednom klubu. Da bismo uživali, morali smo da pobijedimo. Pobjede su ono što me čini srećnim i momci su to uradili", rekao je Venger za britanske medije
0 komentar(a)
Arsen Venger, Foto: Reuters
Arsen Venger, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.05.2018. 20:05h

Francuski fudbalski trener Arsen Venger rekao je danas da je tužan i da će mu biti veoma teško da se prilagodi životu bez Arsenala poslije 22 godine na čelu londonskog kluba.

Era Arsena Vengera u Arsenalu danas je i zvanično završena posljednjom utakmicom u sezoni. Arsenal je pobijedio Hadersfild u gostima, a to je bila 1.235 utakmica koju je Venger vodio sa klupe.

"Naravno da sam vrlo emotivan posle 1.235 utakmica u jednom klubu. Da bismo uživali, morali smo da pobijedimo. Pobjede su ono što me čini srećnim i momci su to uradili", rekao je Venger za britanske medije.

"Da li osjećam olakšanje? Ne baš, tužan sam. Biće mi teško da se prilagodim, ali moraću da se nosim s tim", dodao je Venger.

Venger je ponovio da će ostati navijač Arsenala, kao i da će sigurno ostati u fudbalu.

Tokom prvog poluvremena iznad stadiona je proletio avion koji je nosio transparent: "Hvala, Arsene. Nedostajaćeš nam".

"Vidim svijetlu budućnost mom nasljedniku, jer ovaj tim ima kvalitet. Potrebno je dva ili tri pojačanja i sa njima mislim da će se Arsenal boriti za titulu u Premijer ligi", rekao je Venger.

Francuz je s Arsenalom osvojio tri titule u Premijer ligi i sedam trofeja u FA kupu.

On je na klupi Arsenala bio od 1. oktobra 1996. godine.

Bonus video: