Uzalud Kejn, Haland ili Mbape, odbrane strahuju od tria "kolćonerosa"

Napadački trio Atletiko Madrida najopasniji je u svijetu i od starta sezone zbirno su Moarta, Grizman i Depaj 44 puta pogodili gol

5374 pregleda 4 komentar(a)
Jedan od najopasnijih tandema: Morata i Grizman, Foto: Reuters
Jedan od najopasnijih tandema: Morata i Grizman, Foto: Reuters

Hari Kejn, Erling Haland i Kilijan Mbape izgubili su u "mrtvoj" trci za najboljeg strijelca u kalendarskoj 2023. godini, od Kristijana Ronalda, kojem je ipak neupordivo lakše do gola u Saudi Profesional, nego u Ligama petice.

Iako niko komentatorima ne može zamjeriti kada Kejna, koji obara rekorde u Bundesliogi, Halanda ili Mbapea nazovu "gol mašina", ali...

Ali fudbal je kolektiv, a koliko znači ekipa pokazuje podatak da nijedan od trojice "gol mašina" ne predvodi najbolji napadački trojac na svijetu. Francuski "PopFoot" uradio je analizu dosašdašnjeg dijela sezone i najbolji napad ima - Atletiko Madrid!

Najbolji trojac u napadu su Alvaro Morata, Antoan Grizman i Memfis Depaj. Oni su zbirno postigli 44 gola od starta sezone 2023/2024. godine.

Španac Morata 19, Francuz Grizman gol manje dok Holanđanin Depaj svoj nevjerovatni doprinos donosi sa klupe i sedam puta se upisao u strijelce.

Tačno je da su i napadači Bajerna postigli zbirno 44 gola, ali engleski kapiten Kejn čak 28, Liroj Sane devet a Džamal Musijala osam.

Inter je snagu pokazao u finalu Lige šampiona, jer iako je izgubio od Mančester Sitija na terenu nije bio u podređenom položaju u odnosu na zvanično najbolju ekipu svijeta. Snagu Intera osjetio je u "Derbiju Italije" i Juventus, koji je potpuno nadigran a napadački trojac "nerazura dao je 43 gola.

Lautaro Martines 22, Hakan Čalhanoglu 11 a vihorni Markus Tiram 10.

PSŽ je tek četvrti uprkos podatku da je Mbape dao 29 golova, Randal Kolo Muani osam a Ramos pet za zbir od 42 pogotka.

Još tri kluba se mogu pohvatliti da je njihov trio u napadu došao do zbira 42 - Liverpul (Mo Salah 18, Žota 13 a Nunjes 11), Real Madrid (Belingem 18, Rodrigo i Hoselu po 12), te Siti koji je imao problema zbog povrede Halanda. Norvažanin je dao 19, Alvaraes 13 a Foden 10 golova.

Od ekipa koje nemaju šampionske ambicije najubojitiji napad ima Štutgart, iako je i njihov prvi strijelac Serhiu Girasi dugo zbog povrede bio odsutan. On je postigaio 19 golova, Deniz Undav 14 a Kris Fuhrič je sinoć u porazu od Bajera u Kupu Njemačke došao do sedmog pogotka. Ukupno je napadački trio dao u dresu "švaba" 40 golova, i veliko sedmo mjesto u najjačim svjetskim ligama.

Bonus video: