Kom igrao u Mostaru na poziv Željka Petrovića, izgubio od Zrinjskog u prijateljskom zagrljaju

Zahvalni smo Želju na nevjerovatnom gostoprimstvu, platio je odlazak, smještaj, cjelokupan angažman. Zahvalni smo i Zrinjskom na fenomenalnom dočeku, kazao je trener Koma Dejan Džogo Rabrenović

4602 pregleda 6 komentar(a)
Foto: HŠK Zrinjski Mostar
Foto: HŠK Zrinjski Mostar

Utabanim stazama, razvoja i afirmacija igrača iz svojih redova - omladinske škole i pogona, do statusa standarnog drugoligaša odlučno i u ovoj sezoni gazi klub sa Zlatice. Kom, trenera Dejana-Džoga Rabrenovića, nakon baraža u prošloj sezoni i odlaska najtalentovanijih mladića, upravo u Rudar, koji ih je odvojio od statusa prvoligaša, i u ovoj sezoni ispunjava ciljeve - u sredini je tabele Druge lige, sa igračima od 17 do 22 godine, i iskusnog 28-godišnjeg kapitena Marka Kažića.

Kom je, međutim, sa utabanih staza "skrenuo" sugrađanin, jedna od zvijezda crnogorskog i jugoslovenskog fudbala, Željko Petrović. Pozivom da budu njegovi gosti u Mostaru i odigraju pripremnu utakmicu sa Zrinjskim, koji je preuzeo ove zime.

Zlatičani nisu poraženi u posljednje četiri prvenstvene i tri prijateljske utakmice, ali je i taj, uspješni put prekinuo Zrinjski, pobjedom od 2:0.

- Zahvalni smo Željku na nevjerovatnom gostoprimstvu, platio je odlazak, smještaj, cjelokupan angažman. Zahvalni smo i Zrinjskom na fenoemnalnom dočeku. Tačno je da je Željo izveo kombinovan stastav, ali to je ekipa koja je u Ligi konferencija dobila AZ Alkmar, sa Aston Vilom odigra neriješeno. Bila je to fantastična prilika da se moji mladi igrači oprobaju, da napreduju i nisam nezadovoljan. Nismo iskoristili zicer, kreirali smo i još dva odlična napada - kazao je Rabrenović.

Fudbaleri Koma, Zrinski - Kom
foto: FK Kom

Tek provjera mladićima Koma protiv aktuelnih prvaka Bosne i Hercegovine, stečena iskustva, mogu biti polazna tačka putu, blistavom poput sadašnjeg trenera Zrinjskog, nekadašnje zvijezde Budućnosti, Dinama, Sevilje, PSV-a...

Kom u nastavak sezone kreće sa gostovanja Iskri, 3. marta. Zlatičani su prije poraza od Zrinjskog u pripremama dobili Lovćen (1:0), Adriu (4:3) i remizirai su sa Zetom (2:2).

- Plan priprema nam nije mogao ispasti bolji, pošto su nas za generalne probe za nastavak prvoligaškog takmičenja odabrali Arsenal iz Tivta i Dečić. U subotu igramo sa Arsenalom, dan kasnije i sa Dečićem. Oni startuju dvije sedmice ranije, završavaju pripreme i biće u prednosti ali više od rezultata zanima nas da naši mladi igrači stiču iskustvo u igri sa iskusnijim i rivalima većeg rejtinga. Jedino tako mogu se uočiti i ispravljati greške, napredovati. Nama i jeste cilj da afirmišemo mlade, a sredina tabele i jeste naš zacrtani cilj - zaključio je Rabrenović.

Bonus video: