Profesionalni ugovor za talentovanog vezistu Budućnosti, Vukanić potpisao do 2027: Spreman sam za veliki izazov

Crnogorski prvak nakon priprema u Antaliji odlučio da "nagradi" Danila Vukanića

8246 pregleda 14 komentar(a)
Vukanić, Foto: FK Budućnost
Vukanić, Foto: FK Budućnost

Prve pripreme sa prvim timom bile su dovoljne da talentovani vezista uvjeri stručni štab i trenera Mladena Milinkovića kako već može da se računa na njega.

Stipendista Budućnosti, 17-godišnji Danilo Vukanić, nakon povratka iz Antalije potpisao je profesionalni ugovor sa našim najvećim fudbalskim klubom do januara 2027. godine.

"Drago mi je što je moj klub u meni prepoznao nekoga od koga može očekivati dosta u narednom periodu", rekao je novi broj 17 Budućnosti za klupski sajt.

On je ugovor potpisao u društvu svog oca i sportskog direktora Andrije Delibašića.

"Potpisivanje ugovora sam shvatio kao nagradu i priznanje za veliki trud, rad i odricanje svih godina koje su iza mene. Daje mi šansu i podstrek za dalje napredovanje i trasiranje razvojnog puta onako kako treba - korak po korak", kaže Vukanić.

Danilo je u Budućnost stigao iz Kolašina, član je talentovane generacije 2006, kao i kadetske selekcije Crne Gore kojoj je malo nedostajalo da se plasira na Evropsko prvenstvo. Uz to, nalazi se na širem spisku omladinske reprezentacije koja će se u martu boriti za plasman na Euro.

"Osjećam da sam fizički napredovao, a pripreme su mi posebno pomogle u sazrijevanju i vizijama za dalje napredovanje, kako kroz omladince, tako i kroz seniorski fudbal - naravno ukoliko dobijem priliku. To mi je velika želja, jer mislim da sam spreman za taj veliki izazov", dodao je.

O iskustvu u Antaliji kaže...

"Sa ekipom na pripremama sam prošao odlično u svakom smislu. Svi su me dobro prihvatili, druženje je bilo na visokom nivou, a najvažnije od svega je što sam dobio šansu da igram dobre utakmice i vjerujem da sam donekle iskoristio povjerenje stručnog štaba".

Iz Budućnosti su naglasili i da će Vukanić često biti i "vrsta ispomoći omladinskoj selekciji".

Bonus video: