Luka Đorđević u Saudijskoj Arabiji, igraće protiv Ronalda i Benzeme

Napadač koji je 11 puta oblačio dres crnogorske reprezentacije postaće prvi naš igrač koji će se oprobati u "novoj", reformisanoj, bogatoj Saudi Profesional ligi. Njegov novi klub je Abha

10994 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Nakon 13 godina igranja u Evropi, od Mogrena, preko Zenita, moskovske Lokomotive, danskog Vejlea i Sočija, Luka Đorđević napušta Stari kontinent.

Napadač koji je 11 puta oblačio dres crnogorske reprezentacije postaće prvi naš igrač koji će se oprobati u "novoj", reformisanoj, bogatoj Saudi Profesional ligi!

Njegov novi klub, Abha, bori se za opstanak, a 29-godišnji Đorđević pomoći će nekadašnjem fudbaleru Sevilje Krihovhjaku, zatim Urošu Matiću, rođenom bratu Nemanje Matića, te plejadi saudijskih fudbalera, na čelu sa rumunskim trenerom Georgeom Timišom, da uskoro uplove u mirnu luku spasa.

Fudbal u Saudijskoj Arabiji doživio je pravi bum u posljednjih godinu i po, počele su da pristižu i najveće zvijezde svjetskog fudbala, na čelu sa Kristijanom Ronaldom, Karimom Benzemom, Sadiom Maneom, Aleksandrom Mitrovićom, Rijadom Marezom, Sergejom Milinković-Savićem, Marcelom Brozovićem... a Đorđević je, eto, prvi "probio led" od crnogorskih fudbalera i otišao u takvu Saudi profesional ligu.

Ugovor, do kraja sezone, potpisao je danas, u društvu agenta Igora Gluščevića.

Luka Đorđević
foto: Privatna arhiva

Prije tačno 11 godina Đorđević je, u tada spektakularnom transferu za crnogorske prilike prešao iz Mogrena u Zenit, ekipu koja je tada bila u vrhu evropskog fudbala, sada na malo drugačiji način otvara nove puteve - ka fudbalski bogatom Bliskom istoku.

Mogao bi da debituje narednog vikenda, protiv Al Tavuna, a druga po rasporedu je utakmica protiv Al Fajha, rivala za opstanak.

Bonus video: