Dečić će vrebati šansu za prvi trofej

Tuzani se vratili sa priprema u Turskoj u nadi da mogu da iznenade u prvenstvu i Kupu Crne Gore

2934 pregleda 6 komentar(a)
Peković je u Antaliji imao fantastične uslove za rad sa ekipom, Foto: Milorad Peković
Peković je u Antaliji imao fantastične uslove za rad sa ekipom, Foto: Milorad Peković

Start proljeća u Meridianbet Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi je sve bliži, a u fokusu su aktuelni šampon i lider Budućnost, te najveća prijetnja Podgoričanima u borbi za oba trofeja, Dečić.

Tuzani su stigli iz Antalije, i sada finiširaju pripreme za buran početak - već u prvoj zvaničnoj utakmici će imati najteži ispit, gostovanje pod Goricom.

Budućnost ima dva boda više od Dečića, uspjeh Tuzana značio bi proboj na prvo mjesto. Izabranici Milorada Pekovića su se vrijedno pripremali za taj izazov.

- Bilo je odlično u Antaliji, od uslova, terena za trening, utakmica a i vrijeme nam je zaista bilo idealno. Bile su odlične i provjere koje smo imali, od pobjede protiv omladinske ekipe Šahtjora sa 4:1, poraza od Tuzle siti sa 2:1, i sjajnog Dnjepra, koji je drugoplasirani u najjačoj ligi Ukrajine sa 2:0. Najzadovoljniji sam izdanjem ekipe u utakmici i remijem sa Banjikom iz Ostrave, u kojem smo odlično parirali neugodnoj ekipi iz Češke. Sada finiširamo pripreme i protiv Koma u nedjelju imaćemo generalnu provjeru - kazao je Peković po povratku iz Turske.

Iako su startu šampionata projektovani kao najozbiljniji kandidati za titulu, a posebno nakon trijumfa protiv Sutjeske u Kupu Crne Gore, gdje su Nikšićani branili trofej, Dečić je upao rezultatsku krizu. Kormilo je preuzeo Peković, i u startu je napravio sjajne rezultate, vrativši Dečić u borbu za oba trofeja. Uz drugo mjesto na tabeli i minus dva za liderom Dečić je i polufinalista Kupa, pa čini se da u ovoj sezoni željeni, prvi trofej u klupskim vitrinama i nije tako daleko.

- Budućnost je veliki favorit, značajno se pojačala i ima najveće resurse, tradiciju i iskustvo. Na nama je da probamo da na terenu damo najviše. Povoljna je okolnost što ćemo uskoro, nakon dvije-tri utakmice, napokon moći da igramo u Tuzima na novom stadionu, gdje pred vatrenom i vjernom publikom nikome neće biti lako. Na našoj strani je sjajan odnos u klubu, svlačionici i maksimalna podrška i razumijevanje. Bilo je dolazaka, a pojačanja su se odlično uklopila - rekao je Peković.

Tokom priprema trojica fudbalera važnih u postavci Pekovića zadobili su lakše povrede i neće biti spremni za start 17. februara na gostovanju Budućnosti. Dečić ima bolji skor, remizirao je u prvom odmjeravanju snaga sa “plavo-bijelima” pod Goricom (1:1), dobio drugi duel u kojem je formalno bio domaćin sa 2:0.

- Gotovo identične su povrede Ilira Camaja, Saše Balića i Ognjena Stijepovića i najvjerovatnije neće moći da pomognu u prvom proljećnom kolu. Ostali su zdravi, a ekipu su osim reprezentativca Balića, pojačali napadači Nenad Gavrić i Bojan Matić, koji je igrao i u Partizanu a kod nas je stigao iz Napretka, te lijevi bek iz Budućnosti, Lazar Maraš. Sa nama je i povratnik iz Mornara, Matija Božanović, a iz Mladosti Lob.bet je došao Abdulahi. Znamo da je bilo i odlazaka igrača koji su željeli više minuta na terenu, a naročito povoljna okolnost za nas je što su se A timu iz omladinskog pogona kluba priključili napadač Anel Acović i štoper Romario Camaj. Zaslužili su radom i talentom - zaključio je Peković. S.ŽIVALJEVIĆ

Bonus video: