Supertalentovana Maša Tomašević na meti Real Madrida

Velika nada crnogorskog ženskog fudbala nedavno je, u izboru UEFE, proglašena za 10 najtalentovanijih igračica u Evropi

10138 pregleda 5 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Supertalentovana crnogorska fudbalerka Maša Tomašević nalazi se na meti Real Madrida!

Predstavnici Reala zaduženi za ženski fudbal trebalo bi da doputuju u Podgoricu kako bi gledali 16-godišnju igračicu na utakmici plej-ofa za plasman u UEFA Ligu B, između Crne Gore i Sjeverne Irske, koja se igra 23. februara na stadionu pod Goricom.

Ovu vijest je objavio specijalizovani portal remontadablanca.com, koji se pomno prati dešavanja u svim sekcijama "kraljevskog kluba".

Maša Tomašević nedavno je dobila ogromno priznanje, pošto je UEFA proglasila za jednu od deset novih nada evropskog fudbala, i to kao najmlađu na toj listi.

“U ženskom fudbalu sam deset godina i nikada nisam vidio igračicu sa ovih prostora koja ima veći potencijal od Mašinog. Što je još važnije, ona je primjer profesionalke, liderke na terenu i van njega”, kazao je Duško Globarević, Mašin trener u Budućnosti.

Ona je sa prvim timom Budućnosti od 14. godine, a njen talenat naročito je buknuo u sezoni 2021/22, kada je postigla 28 golova, a nastavila je u tom ritmu i u narednim sezonama.

Kapitenka je U 17 reprezentacije Crne Gore, sa nepunih 16 debitovala je i za seniorski tim, za koji je upisala četiri nastupa u nedavno završenoj grupnoj fazi Lige nacija.

“U najmlađim timovima skrenula je pažnju talentom i odmah pokazala da od nje može mnogo da se očekuje. Veliki je profesionalac, radi naporno na sebi i stremi da bude bolja iz dana u dan. Svi mi bi trebalo da joj pomognemo, a ako nastavi ovako, čeka je briljantna karijera”, rekao je Mirko Marić, selektor ženskih reprezentacija Crne Gore.

Bonus video: