Tri penala za domaćina u finalu, tri gola: Katar odbranio titulu prvaka Azije

Het-trik sa bijele tačke Akrama Afifa, za trijumf 3:1 protiv Jordana - Katar je opet najbolji na najvećem kontinentu

5247 pregleda 25 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fudbaleri Katara obranili su titulu prvaka Azije, nakon što su u finalu igranom na stadionu "Lusail" savladali Jordan sa 3:1.

Sva tri gola u finalu domaćini su postigli iz penala, ali treba napomenuti da su sva tri bila opravdano dosuđena, treći nakon intervencije iz VAR sobe - siguran izvođač u sva tri navratra bio je najbolji katarski igrač Akram Afif (u 22, 73. i 95. minutu).

U pitanju je, naravno, prvi igrač u istoriji Azijskog kupa koji je dao tri gola u finalima.

Jordanci, koji su debitovali u finalnim predstavama, uspjeli su da izjednače preko Jazana Al Naimata u 67. minutu, ali su samo osam minuta držali utakmicu u egalu.

Katar je bio najbolji i na prethodnom izdanju Azijskog kupa, održanom prije pet godina u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Uslijedio je razočaravajući nastup na Svjetskom prvenstvu prije 14 mjeseci na domaćem terenu, ali je tim koji vodi Španac Tintin Markes stigao do prave forme kada je trebalo, na kontinentalnom prvenstvu.

Jordanu je, s druge strane, drugo mjesto daleko najveći uspjeh u istoriji. Ta selekcija je do sada imala tek dva nastupa u četvrtfinalu.

Bonus video: