Vinisijus i Belingem razbili Đironu, Real nema konkurenciju u Španiji (VIDEO)

Neočekivani derbi za titulu u La Ligi, ali jednosmjerna ulica - Real pobijedio Đironu 4:0 i otišao na pet bodova prednosti

9561 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ako je do danas postojala dilema, više je nema.

Đirona je najveća senzacija španskog i evropskog fudbala, ali samo kada ne igra protiv Real Madrida.

Tim iz Katalonije je ove sezone, na 22 "ostale" utakmice ostvario 17 pobjeda i pet remija - bez poraza, da bi na dva meča sa Realom pretrpio dva brodoloma - uz gol-razliku 0:7.

U septembru, kod kuće, izgubio je 3:0, danas na "Santjago Beranebuu" - 4:0.

Dakle, dileme nema, Real je najbolji tim u Španiji, hita ka tituli, Đirona jeste senzacija, ali za drugo mjesto, za koje će se vjerovatno boriti do kraja sezone, sa Barselonom.

Madriđani su u velikom, neočekivanom derbiju za titulu razbili Đironu i otišli na plus pet. Prednost možda ne djeluje tako drastična, ali teško je očekivati da katalonski tim nakon ovoga može da se vrati u igru.Vinisijus Žunior i Džud Belingem, najjače Realove napadačke karte, presudile su rivalu.

Brazilac je 6. minutu fantastičnim udarcem sa više od 20 metara pogodio sam ugao, a onda je nestvarnim pasom - spoljnim dijelom stopala - u 35. minutu, omogućio Englezu da se upiše.

Vinisijus i Belingem nastavili su šou u drugom poluvremenu. Igrao se 54. minut kada je Brazilac u svom stilu prošao po lijevoj strani, šutirao, golman Gazaniga je odbio loptu ali samo do Belingema, koji je ubacio u mrežu.

Englez je uz ovacije sa tribina zamijenjen u 57. minutu, ali je Vinisijus ostao i nastavio svoj šou.

U 61. minutu prekinuo je napada Đirone i omogućio zemljaku Rodrigu da pogodi u kontri za, ispostavilo se, konačnih, 4:0.

Mogao je Real da da i peti gol, da katastrofa Đirone bude potpuna, ali je Hoselu pogodio stativu iz penala u prvom minutu sudijske nadoknade vremena.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: