Arsenal se poigravao sa Vest Hemom

Arsenal u gostima savladao Vest Hem - 6:0

7159 pregleda 0 komentar(a)
Gabrijel postiže gol, Foto: Reuters
Gabrijel postiže gol, Foto: Reuters

Od sredine januara Arsenal igra odlično, oporavio se od lošeg finiša 2023, a danas je u 24. kolu Premijer lige nadigrao i savladao Vest Hem u Londonu - 6:0.

Ekipa Mikela Artete se revanširala "čekićarima" za poraz u prvom dijelu sezone u Premijer ligi, kao i za eliminaciju iz Liga kupa i upisala četvrti trijumf zaredom u domaćem takmičenju. Arsenal se izjednačio na tabeli sa Mančester sitijem, ali "građani" imaju utakmicu manje, dok je na vrhu Liverpul sa dva poena više.

Sa druge strane, Vest Hem je i dalje bez pobjede u 2024. godini, a posljednji trijumf je zabilježio 28. decembra, upravo protiv Arsenala (2:0).

Arsenal je danas mogao i ubjedljivije da slavi, Vest Hem je djelovao očajno i prvo poluvrijeme završio bez dodira sa loptom u protivničkom kaznenom prostoru.

Katastrofa domaće ekipe najavljena je u 32. minutu, kada je poslije kornera Rajsa loptu u mrežu zakucao Saliba.

U 41. minutu kontra za Arsenal - Areola je oborio Saku u kaznenom prostoru, a mladi fudbaler realizovao penal i postigao 50. pogodak u dresu "tobdžija".

Do odlaska na odmor gosti su još dva puta savladali Areolu - prvo Gabrijel, nakon još jednog prekida i asistencije Rajsa, a onda i Trosar.

U drugom poluvremenu Arsenal je nastavio u istom ritmu i još dva puta zatresao mrežu "čekićara" - Saka je u 63. minutu postigao drugi gol, a tri minuta kasnije Rajs je postavio konačan rezultat i krunisao odličnu igru protiv bivšeg kluba.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: